Life

Locul din România unde bătrânii vin să vândă ce mai au prin casă. Mii de oameni ajung aici în căutare de chilipiruri

Locul din România unde se îngrămădesc mii de oameni pentru a cumpără tot felul de chilipiruri. S-ar putea transforma într-un complex modern.
17.12.2023 | 16:36
Locul din Romania unde batranii vin sa vanda ce mai au prin casa Mii de oameni ajung aici in cautare de chilipiruri
Târgul de la Șerbănești, locul unde mii de oameni se adună săptămânal. Sursa foto: colaj Fanatik/ captură YouTube
ADVERTISEMENT

Târgul de la Șerbănești, județul Bacău, adună în fiecare săptămână mii de vizitatori, deși condițiile nu sunt unele prea bune. Oamenii, inclusiv cei cu vârste înaintate, vin aici să vândă din chilipirurile pe care le mai au prin casă. Dedeman vrea să transforme locul într-un proiect imobiliar modern.

Polul sărăciei- cel mai mare târg din Bacău

În fiecare duminică, în Târgul de la Șerbănești, județul Bacău, se adună mii de oameni: iubitori de chilipiruri, persoane cu venituri mici, inclusiv bătrâni care încearcă să obțină și alte venituri pe lângă pensia mică, samsari auto, vânzători de articole second-hand sau persoane care merg doar să se uite.

ADVERTISEMENT

În târg sunt expuse peste 1500 de mașini la mâna a doua, iar cei care încearcă să le vândă vin din toata regiunea Moldovei. Totuși, inflația din ultimii ani nu a dus doar la creșterea prețurilor automobilelor noi, cât și a celor second-hand.

Astfel că, acum, aceeași mașină veche este cu mult mai scumpă față de anul trecut. Vânzătorii din Târgul de la Șerbănești spun că degeaba vin săptămână de săptămână, oamenii nu cumpără.

ADVERTISEMENT

„Nu am vândut nimic nici azi, nici săptămânile trecute. Oamenii nu au bani sau sunt prea multe mașini la mâna a doua pe piață. Sunt foarte multe firme, care au parcuri auto în jurul municipiului, cu sute de mașini vechi, care le vând în rate”, a declarat un vânzător, conform adevărul.ro. 

Dar la „polul sărăciei” se găsesc de toate: piese uzate de mașină, cabluri, haine, electrocasnice care nu funcționează sau care par că se vor strica în curând, undițe și alte obiecte pe care unii le mai au prin casă și decid să le valorifice.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, amatorii de grătare fac coadă la toate unitățile de tip fast-food, unde sfârâie micii, ceafa de porc și cârnații. Accesul, pentru cei care vin pe jos, se face de la baza Podului Șerbănești, printr-o vale formată din digul canalului de fugă al Bistriței și un gard dărăpănat.

Dedeman vrea să transforme locul

Deși condițiile nu sunt deloc unele bune, doar câteva alei fiind asfaltate, în rest pământ, pietriș și gunoaie, comercianții amatori au de plătit și taxe, aprobate de Consiliul Local Bacău.

ADVERTISEMENT

Astfel, administrația târgului cere 16 lei pentru o mașină pe zi, abonament parcare 105/ lună și 3,2 lei pe metrul pătrat pentru cei care expun alte obiecte. În curând, locul pe care se ține târgul s-ar putea transforma total.

În ultimii doi ani, Dedeman a făcut demersuri pentru a cumpără terenul de la Primăria Bacău. În timp ce aici s-ar construi Dedeman Campus, cu blocuri de locuințe moderne, zone de agrement, spații de joacă, fântâni arteziene, un centru comercial dar și un hotel, târgul s-ar muta pe un amplasament de aproape 7 hectare, pe DN1.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume