Life

Locul din România unde poți cumpăra o casă cu mai puțin de 500 de euro. Are peisaje de vis

Care este locul din România unde poate fi cumpărată o casă cu mai puțin de 500 de euro. Peisajele din zonă sunt de vis.
28.02.2023 | 14:41
Locul din Romania unde poti cumpara o casa cu mai putin de 500 de euro Are peisaje de vis
Locul din România unde poți cumpăra o casă cu mai puțin de 500 de euro. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Care este locul din România unde poți cumpăra o casă pentru mai puțin de 2.500 de lei, adică în jur de 500 de euro. Peisajele de aici sunt de vis.

Locul din România unde poți cumpăra o casă cu mai puțin de 500 de euro

Acest loc din România are peisaje de vis și prețuri extrem de mici pentru case, astfel că cu doar 500 de euro poți să-ți cumperi aici o locuință. Este vorba despre satul Gherdeal, din comuna Bruiu, județul Sibiu.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu se poate lăuda cu prea multe realizări sau cu un turism de excepție, în Gherdeal există peisaje de vis pentru care poate ar merita să te muți din aglomerația orașului.

„Aici, o casă costă cam 20 – 24 de milioane de lei vechi. N-a mai rămas mare lucru din ele. Oamenii au plecat, mânca-i-ar amarul”, a spus o femeie.

ADVERTISEMENT

În Gherdeal sunt o biserică săsească, o biserică ortodoxă și o școală. De asemenea, un fost localnic care trăiește în Germania a deschis aici și o pensiune, dar numărul locuitorilor este extrem de mic. În Gherdeal nu a mai existat nașterea unui copil de peste 33 de ani, iar satul nu are nici măcar un magazin.

Sătenii sunt cei care spun că prețurile caselor sunt extrem de mici, mai ales pentru că nu a rămas mare lucru din ele, astfel că dacă vrei să te muți aici trebuie să îți rezolvi destul timp pentru a face o renovare a locului.

ADVERTISEMENT

Doar bătrâni mai trăiesc acum în Gherdeal

Oamenii au plecat în afara țării, iar locuitorii de aici sunt în mare parte bătrâni de peste 60 de ani. După ce sașii au plecat în Germania, în anii 90, satul a rămas fără oameni și astăzi mai sunt aici doar doar opt locuitori, dintre care trei sași și cinci români.

 „Pe atunci era un sat frumos și bine populat. Sașii au plecat în Germania sau în Austria, cei care au rămas și-au făcut un rost pe la oraș. Acum este aproape pustiu și cei mai mulți locuitori au peste 60 de ani“, povestește primarul din Bruiu, Emil Gherghel, citat de lumeasatului.ro.

ADVERTISEMENT

O familie din București a luat deja decizia de a se muta aici, iar pensiunea de top ar putea să readucă turismul la viață. Prețurile de aici variază de la 350 de lei în sus în care micul dejun este inclus și există chiar și o piscină.

ADVERTISEMENT
Tags: