News

Locul în care fug toți de aglomerația de pe Valea Prahovei. Costă mult mai puțin, aerul e mai curat și pasionații se simt ca pe pârtiile din Austria

Pârtia Olimpică Borșa, locul în care fug toți de aglomerația de pe Valea Prahovei. Pasionații de pârtii sunt foarte impresionați și au numai cuvinte de laudă.
25.09.2022 | 08:30
Locul in care fug toti de aglomeratia de pe Valea Prahovei Costa mult mai putin aerul e mai curat si pasionatii se simt ca pe partiile din Austria
Pârtia Olimpică Borşa, o atracție turistică. Schiorii sunt impresionați de ea. Foto: Colaj Fanatik Telegondola si Partia Olimpica Borsa
ADVERTISEMENT

Borșa este un loc de vis, foarte frumos, dar nu la fel de cunoscut ca Valea Prahovei. Mulți turiști vin aici tocmai pentru a scăpa de aglomerație.

Pârtia Olimpică Borşa, o atracție turistică. Schiorii sunt impresionați de ea

Pârtia Olimpică Borşa este foarte apreciată de schiori, iar cei care decid să poposească la această destinație de vacanță trebuie să știe că se pot bucura de o pârtie de 1652 de metri lungime.

ADVERTISEMENT

Pârtia are inclusiv nocturnă, așa că pasionații de schi se pot bucura de o plimbare pe seară. Zăpada artificială este din belșug, iar dacă aveți noroc și va ninge, atunci consistența pârtiei va fi una mult mai bună.

Gondolele de pe Pârtia Olimpică Borşa au câte opt locuri și, deși se poate aglomera, mai ales în zilele de weekend, acest lucru înseamnă că schiorii nu trebuie să aștepte mult până a ajunge pe pârtie.

ADVERTISEMENT

Totuși, sunt și două vești proaste în ceea ce privește această pârtie. Nu există alternative pentru începători, astfel că cei care ar dori să învețe să schieze nu o pot face aici.

Mai este și problema cu locurile de parcare, ele fiind extrem de limitate – circa 60 – și se ocupă încă de la primele ore ale dimineții.

ADVERTISEMENT

Cât costă cazarea la Pârtia Olimpică Borşa

Cazarea nu este atât de scumpă, iar prețurile cresc pe măsură ce înaintăm spre vremea rece și așteptăm venirea iernii.

Desigur, în perioada sărbătorilor de iarnă, prețurile de cazare de la această locație de vis din România sunt mult mai mari.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, două persoane plătesc pe cazare în jur de 600 de lei la un hotel aflat la 50 de metri de pârtie.

Cu cât ne îndepărtăm mai mult, cu atât prețurile scad, și putem găsi alternative chiar și la 150 sau 300 de lei pe noapte.

La începutul lunii decembrie, prețul pentru trei nopți pentru doi adulți este de 2240 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: