News

Locul perfect din România unde scapi de caniculă. Temperatura ajunge chiar și la 10 grade, indiferent de cât de cald este

România se topește în aceste zile. Maximele anunțate de ANM vor trece frecvent de 39 - 40 de grade. Iată care e locul perfect din țară unde scapi de caniculă și zăpușeală.
23.07.2022 | 12:09
Locul perfect din Romania unde scapi de canicula Temperatura ajunge chiar si la 10 grade indiferent de cat de cald este
Salina Cacica, Bucovina, locul perfect din România unde scapi de caniculă. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Aproape toate zonele României sunt sub alertă cod roșu, portocaliu sau galben de caniculă. Există însă destinații turistice în țară unde puteți scăpa de vremea insuportabilă.

Care e locul perfect din România unde scapi de caniculă. La Salina Cacica, temperatura ajunge chiar și la 10 grade

În aceste zile toride, când atmosfera devine irespirabilă în marile orașe, oamenii caută locații unde se pot răcori.

ADVERTISEMENT

O destinație recomandată este Salina Cacica din Bucovina. Aici vă puteți petrece un weekend liniștit, departe de zăpușeala dintre blocuri.

Considerată a fi una dintre cele mai vechi saline din ţară, Cacica oferă o gamă extinsă de activităţi de petrecere a timpului liber, plus multe obiective de vizitat. De asemenea, aerul din subsol încărcat de sare este extrem de benefic pentru diferite afecțiuni.

ADVERTISEMENT

”Aici vin cei bolnavi de astm, aparat respirator, vin cu recomandare medicală”, a declarat Ioana Croitoriu, ghid salină, conform ObservatorNews.

Dar, cel mai important în aceste zile, este faptul că aici vă puteți răcori. La ultimul nivel din salină, turiștii petrec cel mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Aici sunt puse la dispoziție mai multe zone de relaxare, printre care și un teren de sport.

După ce coborâți aproape 300 de trepte, ajungeți la 75 de m adâncime. Aici, temperatura constantă este de 10 grade Celsius, așadar nu e răcoare, ci chiar rece. E important să aveți îmbrăcăminte specifică sezonului rece dacă ajungeți aici.

Salina Cacica se află situată în județul Suceava, la poalele Obcinei Mari, în localitatea Cacica.

ADVERTISEMENT

Maxime de peste 37 de grade în Suceava

În județul Suceava, meteorologii prognozează zile extrem de călduroase. Sâmbătă, 23 iulie, se anunță o maximă de 37 de grade Celsius.

Atmosfera se va mai răcori puțin de duminică, atunci când se anunță perioade de instabilitate atmosferică. Apoi, de luni, maximele vor fi din nou în creștere în această parte a țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, mai multe alerte de caniculă, printre care și un cod roșu, pentru mai multe zone din țară. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT