Life

Locul secret din România. Ceaușescu l-a ținut ascuns, acum vedetele și milionarii vin aici să întinerească

Locul pe care Nicolae Ceaușescu l-a ținut ascuns. Aici se găsește cea mai pură apă din lume, iar oamenii cred că-i poate întineri.
20.10.2023 | 07:14
Locul secret din Romania Ceausescu la tinut ascuns acum vedetele si milionarii vin aici sa intinereasca
Locul ținut ascuns de Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România în care se află cea mai pură apă din lume a fost ținut ascuns de Nicolae Ceaușescu, care a dorit ca doar familia lui să poată bea apă de aici. Acum se poate vizita, iar vedetele și milionarii merg pentru a întineri.

Locul cu cea mai pură apă din România pe care Nicolae Ceaușescu l-a ținut ascuns

I se spune Izvorul Nemuririi și este locul pe care Nicolae Ceaușeascu, după ce a aflat de la localnci că apa ar avea proprietăți miraculoase, a decis să-l țină ascuns. Vorbim despre Cascada 7 Izvoare.

ADVERTISEMENT

Aceasta este situată în Munții Bucegi, între Lacul Bolboci şi Lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiţei. Fostul președinte și-a trimis aici cei mai buni oameni, specialiști de la Hidroelectrica, pentru a analiza dacă, într-adevăr, apa este atât de bună.

După analizeze, s-a constat că presupunerile localnicilor, crezute de fostul dictator, nu sunt chiar eroante, iar acesta a decis că va fi singurul care va mai bea apă din acest loc deosebit din țară.

ADVERTISEMENT

Apa din izvor provine dintr-o grotă în care se află și un lac subteran imens, ce niciodată nu a secat. Totodată, în Izvorul Nemuririi nu existau nici bacterii, azotați sau azotiți, astfel că este cel mai pur .

cascada 7 izvoare izvorul nemuririi casă pădure frunze pietre
Cascada 7 Izvoare, ținută ascunsă de Nicolae Ceaușescu.
Sursa foto: Fanatik

Oamenii o vizitează acum

În prezent, Izvorul Nemuririi poate fi vizitat de oricine. Iar vedetele și milionarii trec pe aici în speranța că vor întineri. De altfel, locul este și unul cu un peisaj de poveste, care merită văzut.

ADVERTISEMENT

„A fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani şi că se găseşte în zona iniţiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu şi că există un simbol al celor şapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian.

Lui Ceauşescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la 7 Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat ca informaţiile lui Ceauşescu nu erau chiar departe de realitate”, a declarat Ion Olteanu, unul dintre oamenii care au participat la studiul fostușui dictator, citat de cancan.ro. 

ADVERTISEMENT

Totodată, există două teorii pentru care apa de la Cascada 7 Izvoare este atât de pură. Prima spune că acest lucru s-ar datora unui câmp magnetic format în mod natural. Cea de-a doua presupune că în locul de unde izvorăște, există un zăcământ de argint pur. Totuși, informațiile nu au fost până acum confirmate.

ADVERTISEMENT