News

Locul superb din România unde vor construi două șosele spectaculoase. Zona montană este izolată și atrage din ce în ce mai mulți turiști

Două șosele spectaculoase vor fi construite într-o zonă superbă din România, care atrage tot mai mulți turiști. Când încep lucrările
14.03.2024 | 09:39
Locul superb din Romania unde vor construi doua sosele spectaculoase Zona montana este izolata si atrage din ce in ce mai multi turisti
Locul superb din România unde vor construi două șosele spectaculoase. colaj Fanatik/ Foto captură Adevărul
ADVERTISEMENT

Două șosele spectaculoase se vor construi în România, într-o zonă montană superbă, care atrage din ce în ce mai mulți turiști. A fost alocată o sumă semnificativă de bani pentru modernizarea lor. Vorbim de peste 80 de milioane de lei.

Șosele spectaculoase într-o zonă montană din România. Unde vor fi efectuate lucrările

Drumurile montane care vor supuse lucrărilor, în următoarea perioadă, încep din Hunedoara din orașul Uricani. Acestea ajung la limita județelor Hunedoara și Gorj. Valea Jiului de Vest, aflată la poalele Retezatului Mic, este traversată de Drumul Național 66A.

ADVERTISEMENT

Traseul cuprinde zone din localitățile Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani. De aici se traversează Valea de Brazi și Câmpul lui Neag, un drum de circa 20 de kilometri. Mai apoi, se ajunge în zona turistică Câmpușel, de la limita județelor Hunedoara și Gorj.

Cei care ajung aici pot străbate Parcul Național Domogled Valea Cernei, pe un drum forestier, ca mai apoi să ajungă spre Băile Herculane și Orșova. Șoselele s-au deteriorat, având în vedere că nu au mai fost modernizate încă din anii 2000.

ADVERTISEMENT

Acum, autoritățile au decis să înceapă lucrările pe DN 66, în Uricani, dar și pe DJ 672 C. Veste este așteptată de turiști, având în vedere că zona izolată atrage tot mai mulți vizitatori, deși în trecut șoselele erau destinate, în special, transportului cărbunelui și pietrei.

Când încep lucrările de modernizare

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, pe 18 martie se va da startul lucrărilor pe DN 66A, pe un sector de 7 kilometri. Acestea se vor desfășura în Uricani, între km 16+624 – km 23+800. Vorbim de lucrări de consolidare a structurii rutiere, terasamente și ziduri de sprijin a versanților.

ADVERTISEMENT

Vor fi montate parapete, dar și marcaje și elemente de semnalizare. Alte lucrări se referă la construcția refugiilor pentru autobuze și a parcărilor. Tot în luna martie ar urma să înceapă și lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 672 C, de la barajul Valea de Peşti, vizat fiind un sector de peste cinci kilometri.

„În prezent, starea tehnică a drumului judeţean este una precară, cu structura de rezistenţă alcătuită din straturi din materiale granulare extrem de diverse, unele contaminate pe întreaga lungime cu argilă, dispuse direct pe terenul de fundare.

ADVERTISEMENT

Pietruirea se prezintă într-o stare tehnică rea, cu defecţiuni frecvente şi pe suprafeţe extinse, cu o parte carosabilă redusă, cu taluzuri afectate de fenomene de eroziune sau cu materiale care curg de pe versant, fără dispozitive de asigurare a siguranţei circulaţiei”, au transmis reprezentanții CJ Hunedoara, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT