Fotbal international

Locul unde marea se întâlneşte cu deşertul! Reportaj spectaculos Fanatik: safari cu autobuz gigant între dune, plimbări cu cămila şi curse cu ATV-uri. Foto şi video

Fanatik a vizitat unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Qatar: Sealine Beach. La 50 de kilometri sud de Doha marea se întâlneşte cu deşertul, într-un peisaj de vis.
15.12.2022 | 10:51
Locul unde marea se intalneste cu desertul Reportaj spectaculos Fanatik safari cu autobuz gigant intre dune plimbari cu camila si curse cu ATVuri Foto si video
Apus în deşert, printre cămile. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Zilele de pauză de la Campionatul Mondial din Qatar nu sunt niciodată plictisitoare în Golf. Fanii au atâtea activităţi la dispoziţie încât uneori şi-ar dori câteva zile în plus să apuce să le experimenteze pe toate. Mai ales că o plimbare în deşert se poate dovedi spectaculoasă.

Locul unde marea se întâlneşte cu deşertul! Reportaj spectaculos marca FANATIK

Reporterul FANATIK prezent la Cupa Mondială a fost într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Qatar, locul unde se întâlneşte marea cu deşertul, numit Sealine Beach, la 50 de kilometri sud de Doha.

ADVERTISEMENT
Sealine Beach, locul unde marea se întâlneşte cu deşertul. Sursa: Fanatik
Sealine Beach, locul unde marea se întâlneşte cu deşertul. Sursa: Fanatik

Pe perioada turneului final şi având în vedere afluenţa de oameni, operatorii de turism au triplat preţurile la excursii, astfel că, cei care îşi doresc o aventură de o zi în deşert trebuie să scoată din buzunar peste 250-300 de dolari/persoană.

Locul unde se încheie şoseaua, între deşert şi mare. Sursa: Fanatik
Locul unde se încheie şoseaua, între deşert şi mare. Sursa: Fanatik

Autobuz gratuit la Sealine Beach din Doha!

Există şi alternative mai ieftine, care presupun însă o organizare ad-hoc şi găsirea unui ghid potrivit. Însă, pentru Sealine Beach, puţini turişti ştiu că autorităţile qatareze au pus la dispoziţie autobuze gratuite. Astfel, doar cu Hayya Card-ul folosit pentru intrarea în ţară, fanii veniţi la Mondial pot să călătorească într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Qatar.

ADVERTISEMENT
Dunele de nisip, văzute din autobuz. Sursa: Fanatik
Dunele de nisip, văzute din autobuz. Sursa: Fanatik

Am luat un autobuz din Al Wakra, în partea de sud a oraşului Doha, aproape de stadionul Al Janoub. Iar pe măsură ce ne depărtam de oraş, peisajul devenea din ce în ce mai arid. Mai întâi, pământ uscat cu câţiva arbuşti care se încăpăţânau să supravieţuiască în soarele dogoritor.

Dune de nisip înalte pe o parte, marea pe cealaltă parte!

Apoi, evident, câteva rafinării de petrol, cu depozite uriaşe în care erau sute de mii de metri cubi de carburant. Însă, după o jumătate de oră de mers, peisajul devenea spectaculos pentru că la marginea drumului se vedeau deja dunele de nisip. Pe partea stângă a drumului era Golful Arabiei, pe partea dreaptă dunele de nisip, din ce în ce mai înalte.

ADVERTISEMENT
Dunele de nisip şi marea. Sursa: Fanatik
Dunele de nisip şi marea. Sursa: Fanatik

Ajunşi la destinaţie, drumul asfaltat se încheie cu un giratoriu, chiar înaintea unei dune uriaşe de nisip. Iar de pe acea dună, poţi să cobori direct la apă. Deşi suntem în decembrie şi în Qatar sunt aproximativ 25-26 de grade Celsius în aer, au fost câţiva curajoşi care au făcut baie.

Plajă, baie, dar şi adrenalină: plimbări cu autobuzul cu roţi uriaşe pe dune, curse cu ATV-uri

Apa este cristalină, foarte curată, la fel ca şi plaja. Însă nu este un loc unde să ai parte de linişte. Asta pentru că, mai ales în această perioadă, jeep-urile “taie” dunele non-stop, fiind mulţi turişti dornici de aventură.

ADVERTISEMENT
Apa cristalină din Golful Arabiei. Sursa: Fanatik
Apa cristalină din Golful Arabiei. Sursa: Fanatik

ATV-uri, jeep-uri, chiar şi autobuze cu roţi uriaşe urcă pe dune, oferindu-le senzaţii tari turiştilor care vor să simtă adrenalina şi în afara stadioanelor de la Cupa Mondială. Iar dacă nu v-aţi făcut rezervare dinainte, nicio problemă.

VEZI VIDEO: 

Şoferii de ocazie abia aşteaptă clienţii! 130 de lei pentru o plimbare de o jumătate de oră în deşert

Sunt mulţi şoferi de ocazie cu jeep-uri care abia aşteaptă clienţii. Au cerut iniţial 200 de riali (260 de lei) pentru o plimbare de o jumătate de oră, apoi au redus-o la 100 de riali (130 de lei). Şi sunt mulţi, astfel că nu ai nevoie de rezervare prealabilă pentru un safari.

Maşini, ATV-uri şi chiar autobuze, pe dunele de nisip. Sursa: Fanatik
Maşini, ATV-uri şi chiar autobuze, pe dunele de nisip. Sursa: Fanatik

Plimbări cu cămila pe dune!

Câteva sute de metri în spate există un loc uriaş de unde se pot organiza plimbări cu cămila. Sunt zeci de cămile într-un ţarc, gata să îi ducă pe turişti la o plimbare pe dune de o oră, care costă 100 de riali (130 de lei) sau una mai scurtă de 10-15 minute care costă 50 de riali (65 de lei).

Reporterul Fanatik şi-a făcut prieteni noi în Qatar. Sursa foto: Fanatik
Reporterul Fanatik şi-a făcut prieteni noi în Qatar. Sursa foto: Fanatik

Apus de vis la Sealine Beach

Există şi curse cu ATV-uri printre dunele de nisip, paragliding şi alte activităţi turistice. Iar în această perioadă, dunele arată ca în Star Wars, cu o mulţime de maşini care disturbă liniştea deşertului.

Cămilele, în aşteaptarea
Cămilele, în aşteaptarea “clienţilor”. Sursa: Fanatik

Fiind mulţi turişti, se adună şi multe gunoaie printre dune. Însă, am remarcat că din loc în loc există doi-trei oameni care adună mizeria lăsată în urmă.

Peisajul este spectaculos, iar apusul în deşert merită tot efortul, care nu este prea mare dacă faci deplasarea din Doha, mai ales că în perioada Campionatului Mondial este gratis.

Apusul la Sealine Beach. Sursa: Fanatik
Apusul la Sealine Beach. Sursa: Fanatik

  • 1,85 este cota NetBet pentru pronosticul „Argentina câştigă Cupa Mondială”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT