Fotbal international

Preţurile la excursiile de o zi din Qatar au explodat pe parcursul turneului final! Profită şi proprietarii de bărci, care ţin la preţ pentru o plimbare în Golf. Foto

Operatorii de turism din Qatar profită la maximum de perioada Cupei Mondiale. Preţurile au explodat la excursiile de o zi, fiind de până la patru ori mai mari ca de obicei.
08.12.2022 | 15:00
Preturile la excursiile de o zi din Qatar au explodat pe parcursul turneului final Profita si proprietarii de barci care tin la pret pentru o plimbare in Golf Foto
Vedere a centrului din Doha de pe o barcă din Golf. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cupa Mondială din Qatar îngroaşă veniturile altor industrii pentru că 1.500.000 de turişti pe parcursul turneului final înseamnă încasări record nu doar pentru fotbal, ci şi pentru alte activităţi.

Preţurile la excursiile de o zi din Qatar au explodat pe parcursul turneului final!

Iar pentru operatorii turistici din Qatar este mană cerească această afluenţă de cetăţeni străini. Iar unde este cerere mare, există majorări de preţ. Aşa se face că excursiile şi activităţile turistice din Golf au explodat la nivel financiar.

ADVERTISEMENT

Preţurile sunt până la de patru ori mai mari decât de obicei pentru un safari în deşert, o plimbare cu cămilele, o croazieră în Golf sau alte activităţi. Evident, preţurile sunt valabile doar până în luna decembrie pentru că din ianuarie ele revin la normal.

O uriaşă perlă este la intrarea în portul vechi din Doha. Sursa: Fanatik
O uriaşă perlă este la intrarea în portul vechi din Doha. Sursa: Fanatik

O excursie în deşert, de trei ori mai scumpă decât în mod normal!

De exemplu, pentru o excursie de cinci ore în deşert care include plimbarea cu cămilele, safari în deşert cu un jeep, plajă şi transport din capitală, preţul sare de 250 de dolari, deşi în mod normal costă 70-80 de dolari.

ADVERTISEMENT

De această avalanşă de turişti profită şi proprietarii de bărci sau cei care au afaceri mai mici, pe care nu le pot etala pe internet şi nu îşi permit un sistem mai sofisticat de rezervări. În portul vechi din Doha sunt foarte mulţi care oferă plimbări în Golful Arabiei, la sume mai mici.

Multe bărci în stil vechi, care oferă plimbări în Golf. Sursa. Fanatik
Multe bărci în stil vechi, care oferă plimbări în Golf. Sursa. Fanatik

În port, turiştii se tocmesc pentru preţuri mai mici pentru o plimbare cu barca!

Ba chiar, turiştii se tocmesc pentru suma pe care sunt dispuşi să o dea pentru a face o plimbare de 20-30 de minute sau chiar o oră, în funcţie de dorinţe şi buget. Pentru o astfel de plimbare, preţurile variază între 10 şi 20 de dolari.

ADVERTISEMENT
Privelişte a zgârie-norilor din centrul oraşului. Sursa: Fanatik
Privelişte a zgârie-norilor din centrul oraşului de pe o barcă. Sursa: Fanatik

Însă în această perioadă, nimeni nu lasă la preţ. Chiar dacă negocierea este deschisă, mai ales dacă barca nu este plină, proprietarii nu sunt dispuşi să facă compromisuri prea mari, fie şi dacă asta înseamnă să rateze câţiva clienţi.

Mulţi turişti vin pregătiţi să cheltuie!

Acum, mai mult ca niciodată în Qatar, “are balta peşte”. Aşa că, de la suveniruri, la excursii sau plimbări cu barca, toate au un preţ mai mare decât de obicei. Însă nu oricine îşi permite să vină la cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie, deci trebuie să le rămână bani şi pentru alte activităţi.

ADVERTISEMENT

Mulţi dintre fani nu se uită la bani şi merg all-in în această lună de sărbătoare a fotbalului. De problemele cauzate de utilizarea exagerată a cardului probabil că se vor lovi mai târziu.

Bărcile, în stil vechi qatarez, atrag clienţii. Sursa: Fanatik
Bărcile, în stil vechi qatarez, atrag clienţii. Sursa: Fanatik

  • 3,09 este cota NetBet pentru pronosticul „1 solist” la meciul Anglia – Franţa. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT