Life

Locul unde oamenii venerează șobolanii. Rozătoarele au un templu cu îngrijitori, iar credincioșii le aduc bunătăți

Șobolanii se află într-un templu renumit din India. Acest templu este dedicat zeiței șobolanilor și are o istorie captivantă.
21.02.2024 | 18:27
Locul unde oamenii venereaza sobolanii Rozatoarele au un templu cu ingrijitori iar credinciosii le aduc bunatati
Locul șobolanilor. Au un templu și îngrijtori Sursă foto: Google
ADVERTISEMENT

Șobolanii trăiesc în templul Karni Mata care este în situat în Deshnoke. Orașul este renumit pentru templul șobolanilor și care a fost proiectat, potrivit legendei, de însăși zeița Karni-Ji. Este un adăpost pentru aproximativ 20.000 de rozătoare.

Locul unde oamenii se închină la șobolani

Templul în care stau șobolanii este o atracție turistică de multă vreme. Oamenii care trec pragul adăpostului speră că vor fi binecuvântați de zeița Karni-Ji. Legenda templului datează din secolul al XIV-lea, iar totul a început în momentul în care zeița și-ar fi pierdut fiul.

ADVERTISEMENT

În acel moment, ea s-a îndreptat către Yama, zeul morții în mitologia hindusă, și i-a cerut să-i readucă copilul la viață. Cererea ei a fost respinsă. Totuși, Yama a fost impresionat de supărarea femeii și a găsit o cale de compromis. El a acceptat ca fiul zeiței să se reîncarneze sub forma de șobolan. Atunci, zeița ar fi construit templul în care să îi fie protejat copilul reîncarnat ca șobolan.

Templul are parte de îngrijire specială, iar sute de oameni sunt plătiți pentru a avea grijă de locul respectiv. Îngrijitorii pentru șobolani lucrează în ture. O mare parte din angajați locuiesc chiar în Karni Mata tocmai pentru a acorda suficientă atenție animăluțelor. În mare parte, angajații se ocupă de igienizarea clădirii.

ADVERTISEMENT

Șobolanii au parte de un tratament la care rozătoarele din alte părți ale lumii doar visează. Dieta lor se bazează pe lapte, cereale, dulciuri, nuci de cocos și alte ofrande aduse de practicanți.

În Deshonke, ei sunt considerați sfinți, iar bolurile pentru apă și resturile de mâncare sunt considerate sacre. Unii dintre cei care vizitează acest loc nu au o problemă să bea lapte din același castron folosit de șobolani. Mai mult decât atât, îi susțin chiar și pe cei mici să continue tradiția.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă omori un șobolan în templul indian

Totul în templu este gândit pentru confortul răzătoarelor. Podeaua este pavată din marmură și este instalată și încălzire în pardoseală. De asemenea, au fost concepute tuneluri pentru ca miile de șobolani să se miște în voie, pe unde vor. Desigur că și în acest templu se respectă regulile de bun simț. Așadar, la intrarea în clădire este obligatoriu să te descalți.

Un lucru care se spune ca îți aduce noroc este dacă un șoarece îți trece pe deasupra picioarelor. Se spune că vei avea mare noroc și că vei reuși tot ceea ce ți-ai propus. Șobolanii albinoși sunt considerați a fi cei mai importanți din templu.

ADVERTISEMENT

Iubirea oamenilor de acolo pentru rozătoare este atât de profundă, încât, o persoană care omoară un astfel de animal, chiar și din greșeală, este obligată să plătească o amendă în aur.

Adică, criminalul trebuie să ofere templului un șobolan din aur sau argint care să cântărească la fel de mult ca cel ucis. De obicei, ei sunt mai energici în prima parte a zilei și seara. Acestea sunt și perioadele ideale pentru a le face o vizită. Vizitatorii vin întotdeauna încărcați de cadouri și aduc animăluțelor dulciuri pentru a menține o relație bună cu zeii.

Așadar, dacă doriți să vizitați unul dintre cele mai ciudate temple din lume, vă recomandăm să faceți o excursie în India. Pe lângă această atracție turistică, o să vă loviți și de arome inedite, de mâncare și de o cultură total diferită. Mai mult decât atât, îți schimbă perspectiva despre lume și viață, India fiind o destinație extrem de interesantă și istoric.

ADVERTISEMENT
Tags: