Life

O țară oferă bilete gratuite de avion. Vrea să-și refacă turismul de dinainte de pandemie

Țara care oferă bilete gratuite de avion, pentru a avea din nou mulți vizitatori, așa cum era dinainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.
07.02.2023 | 12:52
O tara ofera bilete gratuite de avion Vrea sasi refaca turismul de dinainte de pandemie
Când se va aplica măsura. Sursa foto: dw.com
ADVERTISEMENT

O țară vrea să-și refacă turismul de dinainte de izbucnirea pandemiei de Covid-19 printr-o metodă care ar putea fi privită cu neîncredere de către unii: bilet gratis de avion pentru vizitatori.

O țară oferă bilete gratuite de avion turiștilor. Când se va aplica regula

Un număr de 500.000 de bilete de avion au decis autoritățile din Hong Kong să fie oferite gratis, pentru a-și relansa sectorul turistic, care este încă afectat de pandemie.

ADVERTISEMENT

Pentru a face ca lucrurile să se repună pe picioare, de la 1 martie se va aplica regula. Până atunci, pentru a se asigura că va intra în vigoare, guvernatorul John Lee a anunțat că ”Hello Hong Kong” se va numi programul de bilete fără cost.

Totodată, biletele vor fi distribuite prin tragere la sorți, în trei valuri, respectiv: de la 1 martie persoanelor din Asia de Sud, de la 1 aprilie celor din China continentală , iar de la 1 mai rezidenților din celelalte colțuri ale lumii.

ADVERTISEMENT

Și localnicii sunt vizați de această acțiune. De la 1 iulie li se vor înmâna bilete pentru a-și recupera vacanțele pe care nu au apucat încă să le facă.

Înainte de apariția coronavirusului, în Hong Kong veneau anual 56 de milioane de vizitatori. Acest număr a scăzut dramatic, la 100.000 de mii, până în 2022.

ADVERTISEMENT

Înainte de pandemie, Hong Kong-ul avea 56 de milioane de vizitatori într-un an obișnuit. Până în 2022, acest număr a scăzut la aproximativ 100.000, informează CNN.

Câți bani investesc autoritățile din Hong Kong pentru această campanie de promovare a țării

Pentru faza inițială a campaniei, Consiliul de Turism din Hong Kong a alocat 100 de milioane de dolari. Dane Cheng, directorul executiv al consiliului, speră ca infrastructura din țară să facă față valului de vizitatori.

ADVERTISEMENT

”Cred că această dilemă, am văzut-o de fapt de la alte piețe și destinații când au început să se redeschidă în ultimul an. Este dificil să ajungi din urmă… în special pentru companiile aeriene, aeroporturi și chiar hoteluri”, a declarat Dane Cheng pentru CNBC.

ADVERTISEMENT