News

Loteria vizelor SUA 2025. Perioada de înscriere, condițiile de participare și actele necesare

Loteria vizelor SUA 2025. Miercuri a fost demarat acest program care pune la dispoziția cetățenilor peste 50.000 de green card-uri. Condițiile de participare.
05.10.2023 | 10:57
Loteria vizelor SUA 2025 Perioada de inscriere conditiile de participare si actele necesare
Loteria vizelor SUA 2025. Perioada de înscriere, condițiile de participare și actele necesare pentru cele peste 50.000 de green card-uri. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Loteria vizelor SUA 2025. Miercuri, 4 octombrie, Departamentul de Stat american a anunțat că a început oficial perioada de înregistrare pentru programul care pune la dispoziția cetățenilor peste 50.000 de green card-uri.

Loteria vizelor SUA 2025. Perioada de înscriere, condițiile de participare și actele necesare pentru cele peste 50.000 de green card-uri

Într-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei SUA din România sunt oferite cele mai importante informații în legătură cu programul Diversity Visa DV-2025. Acesta a început la data de 4 octombrie 2023 și se încheie pe 7 noiembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Pentru această ediție a programului Loteria Vizelor au fost distribuite 55.000 de vize de imigrant, cunoscute de altfel, sub denumirea de green card-uri. Țara noastră se numără și în acest an printre statele eligibile.

Programul este unul exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Cererile de înscriere în Programul DV-2025 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov.

ADVERTISEMENT
  • Important: nu se percepe nicio taxă de înscriere în programul Loteria vizelor

Regulamentul permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Atenție: participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip ”Diversity Visa-DV”. Cerințele pentru înregistrare: instrucțiunile complete ale Programului DV-2025 se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat la usvisas.state.gov/dv/instructions.

Informații importante pentru cei care aplică la programul Loteria Vizelor

Cei care aplică la Loteria vizelor trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele 6 luni care să respecte specificațiile din instrucțiunile programului DV-2025. Cetățenii care trimit înscrieri care conțin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerințele, vor fi ineligibile pentru o viză DV.

ADVERTISEMENT

Participanții trebuie să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2025. Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele participantului și un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească.

Această pagină de confirmare conține informațiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opțiunea ”Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov.

ADVERTISEMENT

IMPORTANT! Numai participanții care dețin informațiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere și, în cazul în care vor fi selectați, vor putea primi instrucțiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obținerea vizei.

A fost introdusă și o regulă nouă anul acesta. Dacă anterior, toți participanții aveau nevoie de un pașaport valabil la momentul înscrierii în program, cei din acest an nu mai trebuie să dețină un pașaport valabil la data înregistrării.

ADVERTISEMENT
Tags: