Sport

Loți Boloni lămurește oferta de la echipa națională: ”Se scriu multe neadevăruri despre mine”

Ladislau Boloni a fost aproape de o revenire în fotbalul românesc la Sepsi OSK, dar numele său a fost vehiculat și pentru un eventual mandat de selecționer, după ce Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la națională.
19.10.2021 | 17:51
Loti Boloni lamureste oferta de la echipa nationala Se scriu multe neadevaruri despre mine
ADVERTISEMENT

Liber de contract după despărțirea de Panathinaikos Atena, Ladislau Boloni nu duce lipsă de oferte.

Patronul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe l-a trecut în capul listei posibililor succesori ai lui Leo Grozavu la gruparea covăsneană. Numele lui a fost luat în considerare și pentru un posibil nou mandat pe banca echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Loți Boloni nu mai vrea să vorbească de echipa națională

În vârstă de 68 de ani Ladislau Boloni nu pare dispus să renunțe la cariera de antrenor. Fostul câștigător a Cupei Campionilor cu Steaua a antrenat neîntrerupt vreme de 21 de ani.

Abia în 2015 a luat o scurtă pauză doar pentru a reveni în forță la Antwerp, echipă pe care avea să o ducă în Europa League două sezoane la rând. A urmat o scurtă aventură la Gent, apoi un sezon bun pe banca lui Panatinaikos, locul 5 în Super Liga Greciei, în sezonul 2020/2021.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă a reziliat acordul cu gruparea din capitala Greciei și a fost aproape să revină în fotbalul românesc. L-a dorit și Laszlo Dioszegi la Sepsi, dar și o parte a oficialilor FRF pe banca echipe naționale.

Fost selecționer al României, Loți Boloni nu mai vrea să vorbească despre o posibilă colaborare cu FRF. Mai mult, acesta îl susține pe Mirel Rădoi, și a povestit un episod din perioada în care îl antrena pe actualul selecționer, la naționala ”tricoloră”.

ADVERTISEMENT

”Din experiența mea, e mai bine să nu vorbesc despre echipa națională. Prietenii spun sau scriu lucruri care sunt puse de alții în context. Mă deranjează că se scriu multe neadevăruri despre mine.

Mie îmi place de Mirel Rădoi, îmi amintesc un meci în care a jucat bolnav și a cerut tocmai la final să fie schimbat”, a spus Ladislau Boloni, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

ADVERTISEMENT

Loți Boloni regretă că nu a dat curs ofertei de la Sepsi

Imediat după demiterea lui Leo Grozavu, patronul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe l-a contactat pe fostul selecționer, Ladislau Boloni pentru a-i propune preluarea grupării covăsnene.

În cele din urmă Boloni a refuzat oferta lui Laszlo Dioszegi. Totuși, finanțatorul secuilor a lăsat să se înțeleagă că în viitor cei doi ar putea colabora, Boloni fiind așteptat în conducerea clubului.

”Domnul Dioszegi este un prieten bun. Aș vrea să revin în fotbalul românesc. Cu el cred că aș putea să comunic într-un fel în care m-ar înțelege.

Nu am putut să răspund pozitiv când a avut nevoie de prezența mea, din cauza a două probleme personale”, a explicat Boloni, pentru sursa amintită.

ADVERTISEMENT