Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Louis Munteanu la națională? “Am zis de acum 5 ani că va fi vârful României!”

Louis Munteanu a impresionat foarte mult după meciul de aseară, dar și după sezonul trecut din SuperLiga României.
28.08.2023 | 14:26
Louis Munteanu la nationala Am zis de acum 5 ani ca va fi varful Romaniei
Louis Munteanu a impresionat foarte mult după meciul de aseară, dar și după sezonul trecut din SuperLiga României.
ADVERTISEMENT

Farul s-a impus acasă, cu scor 2-0, în fața celor de la Universitatea Craiova. Ambele goluri au fost marcate de Louis Munteanu, care a avut o prestație de excepție la Constanța. După evoluția remarcabilă de aseară, analiștii FANATIK au vorbit despre șansele atacantului lui Gică Hagi de a ajunge la naționala mare a României.

Mihai Stoichiță: “Am zis de acum 5 ani că va fi vârful României!”

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, directorul tehnic al FRF a fost întrebat despre șansele lui Munteanu de a ajunge la naționala antrenată de Edi Iordănescu. Mihai Stoichiță are mare încredere în atacantul de la Farul și este de părere că ar putea face parte din lotul României.

ADVERTISEMENT

“Eu acum vreo 5 ani am spus despre Louis Munteanu, public, că va fi viitorul vârf al echipei naționale. Știe și el, știe toată lumea. Mie îmi place foarte mult acest jucător. Dar e decizia lui Edi, bineînțeles. Cum spuneau mai devreme Marica și Florin, el este genul de atacant care își creează spații și căruia îi place să vină din spate. 

Dar, aseară a fost o fază în care putea să facă hattrick-ul. La faza când a atacat colțul scurt și a dat puțin peste bară cu capul. Acesta este un semn că Louis vine și la bătaie. Sunt puțini atacanți care atacă colțul scurt. El e un atacant pe care cred că Edi îl va chema la națională. Nu știu, el decide săptămâna aceasta. Nu pot eu să îi impun asta. La cum joacă acum, îi pune probleme lui Edi și asta e bine. 

ADVERTISEMENT

După prestația de aseară, eu cred că acest atacant îi va aduce lui Gică Hagi calificarea în grupe. Pentru că această Craiovă, care chiar dacă nu a strălucit aseară ca echipă, e mai bună decât HJK Helsinki. Farul într-o zi normală, nu ar trebui să aibă probleme cu echipa finlandeză.”, a declarat Mihai Stoichiță.

Louis Munteanu potrivit pentru echipa națională

Florin Gardoș consideră că Louis Munteanu este la vârsta ideală în care poate face pasul la echipa mare a României. Fostul fundaș de la FCSB este de părere că atacantul de la Farul este cel mai bun jucător pe acea poziție, pe care naționala îl are în acest moment.

ADVERTISEMENT

“Eu zic că da. Pe lângă faptul că tot vorbim de el de mult timp, e tânăr și e la o vârstă foarte bună. Este în formă și nici alternative nu prea sunt, din păcate. Noi avem o problemă cu atacanții. Pușcaș este în Serie A, dar nu știm dacă va rămâne sau dacă va juca.

Avem un obiectiv, o calificare care cred eu că va fi obținută. Dar trebuie să promovăm și să pregătim, că până la urmă reconstrucția asta înseamnă. După părerea mea, nu ar trebui să lipsească de la echipa națională.”, a spus Florin Gardoș.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu mai bun decât George Pușcaș pentru România?

Mihai Stoichiță a mai făcut o intervenție pe subiectul Munteanu la naționala lui Edi Iordănescu. Analistul de la FANATIK SUPERLIGA, a făcut o comparație între Louis și George Pușcaș. Directorul tehnic a oferit mai multe argumente pentru cei doi atacanți, din care reiese valoare și utilitatea fiecăruia pentru echipa națională.

“Legat de Pușcaș. În primul rând, nu are cum să își placă un jucător care nu e atât de estetic ca Louis Munteanu. Calitățile lui Pușcaș sunt unele, calitățile lui Louis sunt altele. La Pușcaș eu mă uit la utilitatea lui cum a fost meciul cu Kosovo. Unde s-a bătut cu ăia pe acolo ca să-i țină departe de poartă. Fără realizări estetice de atacant, dar a fost un om de echipă. 

Louis, în schimb, apare în toate jocurile cu niște execuții care te lasă fără suflare. Ne uităm la el și ne gândim, de unde le scoate. Copilul e și talentat, poate și frustrat că nu l-au oprit la Fiorentina, deși mie mi s-ar fi părut foarte normal să fie în Italia și să aibă această șansă.

Nu știu ce se întâmplă acolo, că mi se pare un jucător peste media vârfurilor de vârsta lui pe care le văd în Italia. Vorbeam săptămâna trecută despre Burnete care a debutat la Lecce în Serie A. Dacă aș face o comparație între Burnete și Munteanu, nu ar fi meritat și Louis să debuteze în Serie A.”, a mai spus directorul tehnic de la FRF.

Sorin Cârțu: “Este un jucător pe care te poți baza”

După meciul de aseară și Sorin Cârțu a avut o intervenție la FANATIK SUPERLIGA. Fostul președinte de la Craiova s-a arătat încântat de Louis Munteanu, pe care îl consideră potrivit pentru echipa națională: “Da, este de națională. Mie îmi place. Este un jucător pe care te poți baza acolo pe spații mari, dar și pe cele mici. Face combinații, exterioare, folosește foarte multe dintre procedeele care caracterizează un atacant așa imprevizibil. Caracteristica de bază a unui atacant care are și calitatea asta de ‘ucigător letal’.”

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Louis Munteanu la echipa nationala!?

ADVERTISEMENT