News

Lovitură dură pentru actorul-violator, în închisoare. Alexander Zudor rămâne fără drepturi părintești asupra celor doi copii

Alexander Zudor, actorul condamnat pentru că a acostat și violat mai multe femei din București, și-a pierdut drepturile asupra copiilor săi minori.
26.03.2023 | 17:00
Lovitura dura pentru actorulviolator in inchisoare Alexander Zudor ramane fara drepturi parintesti asupra celor doi copii
Actorul Alexander Zudor a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru agresiune sexuală / Foto: Alexander Zudor Oficial facebook
ADVERTISEMENT

Alexander Zudor, actorul-violator, condamnat la 7 ani de închisoare, pentru că urmărea femei și le obliga să întrețină relații sexuale sub amenințarea unui cuțit, nu mai are dreptul de exercitare a autorității părintești asupra celor doi copii. Tribunalul București a întors decizia de fond și a decis ca fosta soție a actorului să aibă drepturile exclusive asupra minorilor. Decizia este definitivă.

Ce acuzații a primit actorul-violator Alexander Zudor, de la fosta soție

În motivarea cererii, femeia a arătat că relațiile dintre ea și tatăl copiilor s-a deteriorat, după divorț. Ulterior, după ce bărbatul a ajuns în spatele gratiilor, situația a devenit și mai dificilă, având nevoie de acordul scris al actorului pentru fiecare decizie importantă din viața minorilor.

ADVERTISEMENT

Fosta soție a actorului-violator a mai acuzat lipsa de cooperare a acestuia în creșterea și educația copiilor și a declarat că găsește foarte greu un notar care să se deplaseze la penitenciar pentru a lua semnătura tatălui.

Pe de altă parte, mama copiilor a arătat că acesta a avut un comportament ”aproape normal” față de copiii lui și că își îndeplinea ”sporadic” atribuțiile de părinte. Totuși, cei mici au fost destul de afectați de situația în care a ajuns tatăl lor și au avut nevoie de ședințe psihologice, pentru care, de asemenea, a fost nevoie de acordul lui Zudor.

ADVERTISEMENT

Cum a pierdut actorul-violator procesul pentru copii

În cauză a fost audiat și Alexander Zudor, care a declarat că femeia îl împiedică de aproape doi ani să ia legătura cu cei mici, deși a încercat tot timpul să fie alături de ei. De asemenea, el spune că a încercat tot timpul să plătească pensia alimentară (1.000 de lei pe lună), deși a avut probleme financiare.

Pe fond, Judecătoria sectorului 5 a respins acțiunea fostei soții a actorului, motivând că aceasta nu a demonstrat dezinteresul tatălui pentru copii. De asemenea, judecătorii au reținut că, în cadrul condamnării pentru viol, acestuia nu i-a fost aplicată pedeapsa accesorie sau complementară a interzicerii drepturilor părintești.

ADVERTISEMENT

Fosta soție a făcut apel, iar Tribunalul București i-a dat dreptate, dispunând ca exercitarea autorității părintești să se realizeze exclusiv de către mamă.

Alexander Zudor a urmărit trei femei și le-a agresat sexual

Alexander Zudor a fost condamnat, în octombrie 2021, la șapte ani de închisoare pentru viol și tentativă de viol. Faptele pentru care actorul a fost pus sub acuzare s-au petrecut în decembrie 2020. Trei femei au reclamat faptul că un bărbat necunoscut le-a agresat sexual, sub amenințarea unui cuțit.

ADVERTISEMENT

După doar trei zile, poliția l-a identificat pe Alexander Zudor ca autor al faptelor. Procesul s-a desfășurat cu ușile închise, iar identitatea victimelor nu a fost făcută publică.

Agresorul și-a recunoscut faptele, iar instanța a decis că, după executarea pedepsei, acesta nu va mai avea voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de victime și nici să poarte arme, pentru o perioadă de cinci ani. În plus, profilul său a fost introdus în Sistemul Național de Baze Genetice Judiciare.

Alexander Zudor are 49 de ani iar până la momentul condamnării, nu avea antecedente penale, cu excepția unui dosar de conducere sub influența alcoolului și a altor substanțe. El a devenit cunoscut pentru apariția în numeroase reclame de televiziune și a făcut chiar parte dintr-un spot electoral pentru Partidul Național Liberal.

ADVERTISEMENT
Tags: