Sport

Lovitură dură pentru Atletico Madrid! Criza care le aduce spaniolilor o pagubă de 40 de milioane de euro pe an

Atletico Madrid este foarte aproape să rămână fără sponsorul principal, WhaleFin, cu care avea contract până în 2027, și caută soluții pentru a ieși din impas.
14.02.2023 | 21:35
Lovitura dura pentru Atletico Madrid Criza care le aduce spaniolilor o paguba de 40 de milioane de euro pe an
Atletico Madrid rămâne fără sponsorul principal din pricina crizei de pe piața criptomonedelor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid este în criză. În plan sportiv lucrurile nu merg pe măsura așteptărilor, Simeone se pregătește de plecare, iar acum primește și o lovitură dură din punct de vedere financiar.

Criza de pe piața criptomonedelor o lasă pe Atletico Madrid fără sponsor principal

Atletico Madrid a început stagiunea cu așteptări mari. Dorea să se implice în lupta pentru titlu și visa la un parcurs cât mai lung în Champions League. Numai că lucrurile nu au mers deloc pe măsura așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Echipa este în afara Europei. A terminat pe ultimul loc grupa de Liga Campionilor, astfel că nu a avut nici măcar șansa Europa League. Iar în campionat a avut un start ratat. Noroc cu seria bună din 2023, cinci meciuri fără eșec, care i-a permis să urce pe locul 4.

Și, mai mult, să pună 4 puncte peste Betis, formația care o urmează în ierarhie. Astfel că s-ar putea consola cu faptul că va prinde și în viitoarea stagiune o prezență în cea mai importantă competiție inter-cluburi.

ADVERTISEMENT

Doar că atunci va avea nevoie de un alt proiect. Diego Simeone și-a anunțat plecarea, și ar urma să vină un alt tehnician. În plus, sunt de pus la punct lucrurile din punct de vedere financiar.

Acum au scos-o la capăt, acoperind deficitul de 30 de milioane de euro prin vânzarea lui Matheus Cunha la Wolverhampton, de pe urma căreia s-a ales cu 50 de milioane de euro. Plus cele 11 venite de la Chelsea din împrumutul lui Joao Felix, care acoperă și salariul acestuia.

ADVERTISEMENT

Însă în vară este nevoie de alții. Și, în plus, potrivit presei spaniole, va pierde și cele 40 de milioane de euro care veneau de la sponsorul principal, WhaleFin. Compania a plătit în avans suma pentru prima stagiune. Dar din vară vrea să renunțe. Cu patru ani înaintea finalului contractului.

Sau, mai degrabă, este obligată. Pentru că piața criptomonedelor a scăzut cu 70%. Iar compania din grupul Amber va renunța la contractele cu Atletico și Chelsea. În cazul londonezilor lucrurile fiind mai simple, pentru că nu este sponsor principal.

ADVERTISEMENT

Și o poate face pe baza unei clauze din contract. Astfel că madrilenii sunt obligați să caute un nou sponsor principal. Într-un moment de criză, astfel că sarcina nu o să fie deloc facilă.

ADVERTISEMENT