Sport

Lovitură financiară dată de Bayern Munchen! Suma colosală pe care o va încasa campioana Germaniei în următorii 4 ani

Clubul german Bayern Munchen a dat o adevărată lovitură financiară, urmând să-și prelungească contractul cu sponsorul principal și va intra în posesia unei sume cu șase zerouri.
09.03.2022 | 19:19
Lovitura financiara data de Bayern Munchen Suma colosala pe care o va incasa campioana Germaniei in urmatorii 4 ani
Robert Lewandowski ar putea unul dintre beneficiarii prelungirii contractului lui Telekom cu Bayern Munchen. Sursa foto: marca.com
ADVERTISEMENT

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului cu sponsorul principal, Telekom, iar firma de telefonie mobilă va vira în conturile bazarezilor, în următorii 4 ani, suma de 200 de milioane de euro.

Bayern Munchen va primi 200 de milioane de euro de la Telekom în următorii 4 ani

Clubul german Bayern Munchen este singura grupare de top din Europa care a scos profit și în timpul pandemiei de coronavirus, iar lucrurile merg și mai bine la campioana Germaniei.

ADVERTISEMENT

Astfel, publicația Bild, citată de as.com, anunță că principalul sponsor al bavarezilor, Telekom, a decis să prelungească actuala înțelegere pentru încă 4 ani, perioadă în care va vărsa în conturile lui Bayern suma de 200 de milioane de euro.

Telekom a fost de acord să includă în contract, care este valabil până în 2026, și bonusuri de performanță, astfel că suma ar putea depăși valoarea de 200 de milioane de euro. Până acum, firma vira, anual, 45 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Conform Bild, banii vor fi folosiți, în principal, pentru a mări contractele vedelor echipei, în frunte cu atacantul polonez Robert Lewandowski.

De asemenea, publicația germană scrie că o parte din sumă ar putea fi „investită” pentru aducerea atacantului norvegian al Borussiei Dortmund, Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen își va mai prelungi un contract de sponsorizare

Dar firma de telefonie mobilă nu este singura care dorește o prelungire a contractului. De asemenea, firma de asigurări Allianz are în plan să facă un nou angajament, actualul urmând să expire în 2023.

Însă acest pas nu ar surprinde pe nimeni, în condițiile în care firma și-a rezervat dreptul de a da numele arenei până în 2030.

ADVERTISEMENT

În schimb, Bayern Munchen ar putea rezilia contractul cu unul dintre sponsorii mari. Este vorba despre compania aviatică Qatar Airways, care virează, anual, 20 de milioane de euro pentru ca logo-ul să apară pe mânecile tricourilor de joc.

Doar că bavarezii nu mai doresc să-și asocieze numele cu o companie de stat care provine dintr-o țară care nu respectă drepturile omului, scrie as.com.

ADVERTISEMENT