Sport

Lovitură pentru Adrian Mititelu! FC U Craiova este nevoită să își schimbe numele și sigla

Instanța a hotărât că formația lui Adrian Mititelu nu mai are voie să folosească sigla și denumirea actuală. Oltenii au termen 30 de zile pentru a face apel la această decizie.
12.07.2022 | 17:28
Lovitura pentru Adrian Mititelu FC U Craiova este nevoita sa isi schimbe numele si sigla
Lovitură pentru Adrian Mititelu! FC U Craiova este nevoită să își schimbe sigla. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 va trebui sa își modifice sigla din prezent, care conține un leu. Pe lângă aceasta lovitură, clubul lui Adrian Mititelu este obligat să își schimbe denumirea înregistrată la ONRC, Judecătorie și registrele privind asociațiile și federațiile sportive.

Formația lui Adrian Mititelu va trebui să își modifice sigla și denumirea

Tribunalul din București îl obligă pe Adrian Mititelu să schimbe sigla și numele clubului său, FC U Craiova 1948. Decizia instanței în dosarul reclamat de Universitatea Craiova nu este definitivă, iar avocații FCU pot face apel  în decursul a 30 de zile.

ADVERTISEMENT

„Obliga pârâtele la modificarea numelui înregistrat la ONRC, la Judecătorie și în registrele privind asociațiile și federațiile sportive astfel încât acestea să nu mai conțină denumirea protejată a reclamantei sau asocieri de litere și cifre care să încalce drepturile conferite de marca în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii ce se va pronunța.

Constată că domeniul înregistrat sub numele www.fcuniversitatea.ro încalcă drepturile exclusive ale mărcilor aparținând reclamantei și va interzice folosirea mărcii în cadrul numelui comercial al pârâtelor, va interzice folosirea numelui de domeniu www.fcuniversitatea.ro și va obliga pârâtele să facă demersuri la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică să efectueze transferul acestui domeniu către reclamantă, după plata taxelor aferente și efectuarea procedurii administrative de înregistrare.

ADVERTISEMENT

„Interzice folosirea de către pârâte a semnelor identice sau similare mărcilor deținute de reclamantă”

Formația deținută de familia Mititelu nu își va mai putea folosi actuala denumirea în activitatea comercială a clubului. Astfel, FC U Craiova 1948 este nevoită să schimbe numele site-urilor din mediul online, care sunt similare cu marca reclamantei.

Obligă pârâtele la încetarea oricărei activități cum ar fi, cu titlu exemplificativ : folosirea, comercializarea, distribuirea, promovarea, orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul online, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, in legătură cu produse care datorită identificării/similarității cu mărcile reclamantei încalcă drepturile exclusive asupra acestora.

ADVERTISEMENT

Interzice folosirea de către pârâte a semnelor identice sau similare mărcilor deținute de reclamantă sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competițiile sportive, pe documente, pe biletele de acces, pentru publicitate în orice formă, în înscrisurile, în asociațiile și federațiile sportive, utilizarea semnului de documente sau pentru publicitate.

Obliga pârâtele la retragerea de îndată, de pe piață a oricăror produse și servicii, inclusiv de pe website, care poartă fără drept semne identice sau similare mărcilor, precum și distrugerea acestora dacă mai există.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu poate face recurs acestei decizii în 30 de zile

Patronul formației din Băniei poate face recurs deciziei luate de Tribunalul din București în termen de 30 de zile. FC U Craiova este obligată să își informeze furnizorii cu privire la cantitatea și valoarea produselor vândute în perioada 2013-2018.

Obliga pârâtele la furnizarea de informații complete privind furnizorii precum și cu privire la cantitatea și valoarea produselor vândute sub semnele corespunzătoare mărcilor precum și a biletelor vândute pentru evenimentele sportive din perioada 2013 – 2018. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată în şedinţa din 12.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, de către grefa instanţei”, se arată pe portal.just.ro.

ADVERTISEMENT