Life

Lovitură totală pentru ING și Raiffeisen. Banca din România care a luat fața granzilor. Clienții trebuie să știe

Lovitură totală pentru ING și Raiffeisen. Care este cea mai nouă schimbare de pe piața sistemului bancar din România.
02.10.2023 | 18:43
Lovitura totala pentru ING si Raiffeisen Banca din Romania care a luat fata granzilor Clientii trebuie sa stie
Lovitură pentru ING și Raiffeisen. Foto Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lovitură totală pentru ING și Reiffessen. Este o altă bancă de la noi din țară care „le-a luat fața”. Ce trebuie să știe clienții, de fapt!

Lovitură pentru ING și Raiffeisen

O analiză a celor mai recente cifre din domeniul bancar arată o lovitură totală pentru băncile Raiffeisen și ING, două dintre cele mai cunoscute din România. Se pare că CEC Bank a urcat pe locul 4 în topul  după active în S1/2023 și le-a luat fața!

ADVERTISEMENT

În 2022, CEC Bank se afla pe locul șase, astfel că vorbim despre o urcare importantă. Cifrele arată că CEC Bank a depășit în acest fel și Raiffeisen Bank dar și ING, și nu oricum, ci cu un procent considerabil.

Topul arată că CEC Bank este acum pe un loc mai mult decât onorabil în 2023 după active. Ascensiunea băncii vine în contextul în care CEC Bank a majorat activele cu aproape 30% față de S1 din 2022.

ADVERTISEMENT

Conform Ziarului financiar, ascensiunea activelor a fost dată în special de majorarea creditării și banca nu a făcut achiziții. O

CEC Bank a mizat pe creșterea organică. De asemenea, CEC Bank susține că în primul semestru din acest an a acordat peste 27.000 de credite noi.

ADVERTISEMENT

Topul celor mai profitabile bănci

Analizând topul celor mai profitabile bănci de la noi din țară în primul semestru din 2023 aflăm că în top sunt Banca Transilvania, BCR şi Raiffeisen.

Cele trei bănci menționate au avut câștiguri cumulate de peste 3,2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă circa 50% din profitul total al sistemului bancar. În top, pe locurile 4 și 5 la capitolul celor mai profitabile bănci de la noi din țară sunt BRD și Unicredit.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, topul a arătat ceva mai diferit, pe primul loc în topul celor mai profitabile bănci de la din țara noastră fiind BCR.

Banca Transilvania era atunci pe locul al doilea, dar iată că în primul semestru din 2023 a obținut primul loc. De altfel, Banca Transilvania este cea mai mare bancă după active. Compania a obținut un profit net de 1,27 mld. lei în primul semestru din 2023.

ADVERTISEMENT
Tags: