Life

Lovitură totală pentru ING și Raiffeisen. Banca din România care a luat fața granzilor. Clienții trebuie să știe

Lovitură totală pentru ING și Raiffeisen. Care este cea mai nouă schimbare de pe piața sistemului bancar din România.
02.10.2023 | 18:43
Lovitura totala pentru ING si Raiffeisen Banca din Romania care a luat fata granzilor Clientii trebuie sa stie
Lovitură pentru ING și Raiffeisen. Foto Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Lovitură totală pentru ING și Reiffessen. Este o altă bancă de la noi din țară care „le-a luat fața”. Ce trebuie să știe clienții, de fapt!

Lovitură pentru ING și Raiffeisen

O analiză a celor mai recente cifre din domeniul bancar arată o lovitură totală pentru băncile Raiffeisen și ING, două dintre cele mai cunoscute din România. Se pare că CEC Bank a urcat pe locul 4 în topul  după active în S1/2023 și le-a luat fața!

ADVERTISEMENT

În 2022, CEC Bank se afla pe locul șase, astfel că vorbim despre o urcare importantă. Cifrele arată că CEC Bank a depășit în acest fel și Raiffeisen Bank dar și ING, și nu oricum, ci cu un procent considerabil.

Topul arată că CEC Bank este acum pe un loc mai mult decât onorabil în 2023 după active. Ascensiunea băncii vine în contextul în care CEC Bank a majorat activele cu aproape 30% față de S1 din 2022.

ADVERTISEMENT

Conform Ziarului financiar, ascensiunea activelor a fost dată în special de majorarea creditării și banca nu a făcut achiziții. O

CEC Bank a mizat pe creșterea organică. De asemenea, CEC Bank susține că în primul semestru din acest an a acordat peste 27.000 de credite noi.

ADVERTISEMENT

Topul celor mai profitabile bănci

Analizând topul celor mai profitabile bănci de la noi din țară în primul semestru din 2023 aflăm că în top sunt Banca Transilvania, BCR şi Raiffeisen.

Cele trei bănci menționate au avut câștiguri cumulate de peste 3,2 miliarde de lei, ceea ce reprezintă circa 50% din profitul total al sistemului bancar. În top, pe locurile 4 și 5 la capitolul celor mai profitabile bănci de la noi din țară sunt BRD și Unicredit.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, topul a arătat ceva mai diferit, pe primul loc în topul celor mai profitabile bănci de la din țara noastră fiind BCR.

Banca Transilvania era atunci pe locul al doilea, dar iată că în primul semestru din 2023 a obținut primul loc. De altfel, Banca Transilvania este cea mai mare bancă după active. Compania a obținut un profit net de 1,27 mld. lei în primul semestru din 2023.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Cristina Cioran și-a pierdut toate economiile. Ce i-a făcut Alex Dobrescu
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii