Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

LPF, întâlnire de gradul zero cu galeriile ultras din România: “Trebuie să detensionăm situaţia!”

Secretarul general al LPF vrea să propună o întâlnire importantă cu galeriile echipelor din România. Justin Ștefan vrea să detensioneze situația de pe stadioane.
29.03.2024 | 14:55
LPF intalnire de gradul zero cu galeriile ultras din Romania Trebuie sa detensionam situatia
Justin Ștefan, despre propunerea LPF către galeriile din România. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urma incidentelor create la meciul Dinamo – UTA Arad din ultima etapă a sezonului regular, șefii LPF propun o întâlnire cu galeriile din România pentru a detensiona atmosfera de pe stadioane.

LPF, întâlnire de gradul zero cu galeriile ultras din România: “Trebuie să detensionăm situaţia!”

Justin Ștefan crede că poate să ajute la normalizarea atmosferei de pe stadioanele de fotbal. Astfel, secretarul general al LPF propune o discuție față în față cu galeriile cluburilor din România.

ADVERTISEMENT

Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal este de părere că atât liderii de la ligă, cât și cei de la FRF trebuie să participe la întâlnirea cu șefii ultrașilor pentru a stabili împreună ce este de făcut pentru ca atmosfera de la meciuri să fie una plăcută, dar nu exagerată.

“Acele grupări vor fi tensionate, iar rolul nostru este să detensionăm lucrurile. E clar că este nevoie de o întâlnire între reprezentanții forurilor fotbalului și reprezentanții galeriilor anumitor cluburi din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Tocmai pentru a detensiona situația. Am stabilit foarte clar care sunt punctele care nu se pot aplica sub nicio formă și unde se poate lucra.

Astfel în cât nici atmosfera pe stadion să nu fie stricată cu totul și să ajungem să fim ca la spectacolele de teatru. Dacă facem lucrul acesta nu vom crea polarizare socială”, a spus secretarul general al LPF, laFANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

“Însoțitorul poate să fie bărbat la cei 10 copii?”

La întrebarea pusă de Robert Niță, Justin Ștefan a punctat un lucru important. Secretarul general LPF susține că pe stadioane nu vor mai avea acces suporterii care au participat la incidente similare cu cele de la Dinamo – UTA Arad.

(n.r. Însoțitorul poate să fie bărbat la cei 10 copii?) Din ce îmi amintesc, regulamentul nu face distincție între bărbat sau femeie. Există acea interdicție a accesului pe stadion pentru fanii care au participat în trecut la anumite incidente.

ADVERTISEMENT

Pot fi aplicate acele dispoziții și li se poate interzice accesul pe stadion. Nu cred că se va ajunge acolo. Toate discuțiile vor merge în direcția în care dacă există tensiuni să nu le agravăm și noi”, a mai spus Justin Ștefan în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, emisiune care e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, de la ora 10:30.

Justin Ștefan, despre propunerea LPF către galeriile din România

ADVERTISEMENT