Fotbal intern

LPF, răspuns tranșant în disputa dintre FCSB și Steaua. Cine deține marca și palmaresul?! „Lucrurile sunt clare”

04.02.2021 | 17:54
LPF raspuns transant in disputa dintre FCSB si Steaua Cine detine marca si palmaresul Lucrurile sunt clare
ADVERTISEMENT

Secretarul Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a răspuns la cele mai arzătoare întrebări ale fanilor în ceea ce privește marca și palmaresul Stelei și cum poate promova echipa Armatei în primul eșalon.

LPF a inițiat un demers prin care vine în sprijinul fanilor cluburilor de fotbal din România. Săptămânal, un oficial al LPF intră în dialog cu suporterii pentru a lămuri aspectele care ridică semne de întrebare asupra istoriei, situației juridice, a palmaresului sau mărcilor cluburilor de fotbal.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, cea mai aprinsă dezbatere le-a vizat pe FCSB și CSA Steaua, aflate de ani de zile în ”război” pentru marcă și palmares.

FCSB a pierdut marca, dar luptă în continuare pentru palmares

Justin Ștefan a făcut lumină în ceea ce privește dreptul de folosință al mărcii ”Steaua”, disputat de clubul finanțat de Gigi Becali și de cel al Clubului Sportiv al Armatei.

ADVERTISEMENT

În această privință, lucrurile sunt clare susține reprezentantul LPF, cu atât mai mult cu cât există o sentință judecătorească. Cele două entități sportive continuă disputa pentru palmares.

”În acest caz lucrurile sunt clare. Marca e la Armată, conform unor hotărâri judecătorești. Palmaresul nu e tranșat. FCSB afirmă că e continuatoarea, atât timp cât CSA Steaua și-a reînființat secția de fotbal anul în 2017”, a explicat Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

Ce condiții trebuie să îndeplinească CSA ca să aibă drept de promovare

Secretarul general al LPF a făcut lumină și în ceea ce privește dreptul de promovare a CSA Steaua în eșalonul secund și, eventual, în Liga 1. În acest caz lucrurile se complică pentru structura sportivă a Armatei.

”Potrivit legislației naționale nu poți fi membru decât dacă ești club de drept privat. În acest moment, CSA este club de drept public. Când ajunge în Liga 2, e obligat să își schimbe forma de activitate. Când face asta, va câștiga juridic posibilitatea de a evolua în Liga 1. Evident, în măsura în care câștigă acest drept sportiv. 

ADVERTISEMENT

Când se va discuta de acel transfer, trebuie să fie vorba de un investitor privat. Modelul finanțării din bani publici e uzitat în alte sporturi. În ceea ce privește fotbalul, lucrurile sunt clare. Ai încălca cele două tratate ale Uniunii Europene. Ca să clarificăm. E clar, la nivelul Ligii 2 va fi nevoie de un transfer”, a mai punctat Ștefan.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,70 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!  

ADVERTISEMENT