News

Lucian Bode, despre cazul Onești: ”Știu cum au ajuns acele gloanțe neletale în corpul victimei”

04.03.2021 | 07:32
Lucian Bode despre cazul Onesti Stiu cum au ajuns acele gloante neletale in corpul victimei
Lucian Bode, mesaj ferm după incidentul de la Pitești: ”Fiecare răspunde pentru faptele sale”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lucian Bode, ministrul de Interne, a confirmat că rănile observate la una dintre victimele de la Onești sunt într-adevăr produse de gloanţe de cauciuc și a dat asigurări că anchetele vor lămuri ce s-a întâmplat.

În spaţiul public au apărut fotografii cu trupul victimelor de la Oneşti în care se pot observa urme de gloanţe de cauciuc pe corpului unuia dintre bărbații uciși de Gheorghe Moroșan.

ADVERTISEMENT

„Eu am solicitat date şi vă asigur că ştiu, în acest moment, cum s-a folosit muniţia şi în ce condiţii au ajuns acele gloanţe neletale în corpul victimei”, a transmis Lucia Bode la Realitatea Plus.

Lucian Bode, despre rănile observate la una dintre victimele de la Onești: ”Sunt convins că anchetele în derulare vor lămuri acest lucru”

Au explicat şi vor explica şi în faţa organelor de anchetă care a fost poziţia de tragere, unde era poziţionată victima. Eu am văzut toate aceste detalii şi sunt convins că anchetele în derulare vor lămuri acest lucru”, a declarat ministrul de interne.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode a insistat că raportul final va lămuri toate faptele, atât numărul de gloanţe trase, cât şi firul exact al intervenţiei.

„Dincolo de funcţia pe care o am, pentru mine ca cetăţean cel mai greu de acceptat este că în urma unei intervenţii din partea MAI nu am reuşit să salvăm vieţile. S-a întâmplat la Constanţa, s-a întâmplat acum la Oneşti.

ADVERTISEMENT

Sigur, astfel de evenimente sunt în toată lumea şi vor mai fi şi în România, pentru că sunt aproape imposibil de evitat. Dar când astfel de evenimente au loc şi nu iei cele mai dure măsuri, pentru ca cei vinovaţi să plătească, ţinând cont de regulamentele noastre interne şi în faţa legii dacă sunt vinovaţi, atunci nu ai învăţat nimic din astfel de tragedii.

Este obligatoriu să tragem învăţăminte şi să luăm măsurile care se impun. Vom avea un raport final, vom avea concluziile Parchetului, pentru că sunt anchete penale în derulare, iar noi am anunţat măsurile pe care MAI le va lua”, a mai spus Bode.

ADVERTISEMENT

Conducerea IPJ Bacău şi a Poliţiei Oneşti a fost demisă miercuri, decizia lui Lucian Bode venind după intervenţia deficitară de la Oneşti.

ADVERTISEMENT
Tags: