Sport

Ladislau Boloni explică de ce fuge de relația cu presa. ”Antrenorul nu trebuie să fie sincer 100%. Mă jenează când trebuie să ies la înaintare!”

FANATIK vă prezintă câteva detalii mai puțin cunoscute despre viața lui Ladislau Boloni (68 de ani), omul care este pe cale să preia „frâiele” echipei naționale.
14.01.2022 | 09:48
Ladislau Boloni explica de ce fuge de relatia cu presa Antrenorul nu trebuie sa fie sincer 100 Ma jeneaza cand trebuie sa ies la inaintare
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni este favorit să preia locul lăsat liber de Mirel Rădoi pe banca naționalei României. Din informațiile FANATIK, tehnicianul a ajuns deja la o înțelegere cu Federația Română de Fotbal pentru a redeveni selecționer.

FANATIK a selectat o serie de aspecte mai puțin cunoscute despre viața lui Ladislau Boloni, pe care chiar el le-a făcut publice. Sau care au fost dezvăluite, pentru FANATIK, de persoane apropiate antrenorului în vârstă de 68 de ani.

ADVERTISEMENT

Lucruri mai puțin cunoscute despre Ladislau Boloni

În trecut, Ladislau Boloni a dezvăluit că se simte jenat atunci când trebuie să ofere, în spațiul public, explicații pentru rezultatele sale, acesta neputând fi în totalitate sincer, deoarece ar putea să supere oamenii alături de care lucrează.

„Mă jenează puțin atunci când trebuie să ies la înaintare, când trebuie să te afișezi neapărat. Mă deranjează treaba asta, pentru că este mai bine să vorbească faptele.

ADVERTISEMENT

Antrenorul nu poate să fie niciodată 100% sincer, pentru că vorbește despre joc, despre adversar, despre jucătorii lui. Este aproape interzis să spun totul, pentru că lucrez cu oameni care și ei ascultă, și ei analizează. Și, poate mâine sau poimâine, din nou trebuie să apelez la ei”, declara Ladislau Boloni, în 2001, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Ladislau Boloni își închide telefonul cu două zile înainte de meci

Ladislau Boloni este un antrenor tipicar și foarte atent la detalii, care se dedică sută la sută meseriei pe care o are. Motiv pentru care își închide telefonul cu două zile înaintea fiecărui meci, în această perioadă rupând legătura inclusiv cu familia.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Ladislau Boloni este timid în relația cu presa din România

De-a lungul timpului, Boloni a fost catalogat ca fiind un om introvertit, cu o anumită reticiență atunci când trebuie să vorbească în presa din România.

Timiditatea lui Boloni în relația cu presa din țara natală este dată de faptul că, în familia sa, se vorbește preponderent maghiara și franceza, astfel că îi este mai dificil să se exprime în limba maternă.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni nu citește presa sportivă

Antrenorul născut la Târgu Mureș nu are prea mult timp liber la dispoziție, însă, atunci când prinde câteva ore de răgaz, preferă să citească. Un amănunt interesant este faptul că Boloni nu citește ziarele de sport, optând să-și dedice timpul de lectură cărților de istorie.

Ladislau Boloni și-ar fi dorit să revină în stomatologie

În egală măsură, Ladislau Boloni este pasionat de stomatologie și fotbal. Acesta a absolvit Universitatea de Medicină din Târgu Mureş și, pentru aproximativ șapte ani, a profesat ca stomatolog.

Inclusiv în perioada în care a evoluat pentru Steaua, Boloni nu a renunțat să „pună plombe”. Fostul mare fotbalist l-a convins pe responsabilul de partid din Ministerul Apărării, de la acea vreme, să reinstaureze cabinetul din Ghencea și astfel să continue să profeseze ca stomatolog.

Unul dintre primii clienți a-i stomatologului Boloni a fost chiar Dumitru Stângaciu, colegul său de la Steaua. Acesta venise la cabinetul din Ghencea chiar înaintea nunții.

Boloni și-ar fi dorit ca, după vârsta de 60 de ani, să revină în stomatologie, alături de foștii colegi din facultate, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauza faptului că a avut continuitate în fotbal.

Ladislau Boloni și-ar dori „o lege care să tripleze salariile antrenorilor”

Boloni susține că meseria de antrenor este una foarte solicitantă, care necesită un consum uriaș de energie. Astfel că, în urmă cu 21 de ani, acesta declara, mai în glumă, mai în serios, că ar trebuie dată o lege prin care salariile antrenorilor să fie triplate.

„Cea mai mare problemă a antrenorilor este faptul că trebuie să îndure stresul, emoțiile… e ceva groaznic. Nu numai pentru mine, ci pentru fiecare antrenor. Cred că ar trebui să fie aproape o lege care să tripleze salariile antrenorilor”, spunea Ladislau Boloni, în 2001.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română