News

Ludovic Orban, bonus pentru persoanele care revin din șomaj tehnic: ”Vom acorda o sumă importantă de bani”

12.05.2020 | 15:36
Ludovic Orban bonus pentru persoanele care revin din somaj tehnic Vom acorda o suma importanta de bani
Ludovic Orban, bonus pentru persoanele care revin din șomaj tehnic: ”Vom acorda o sumă importantă de bani”. Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat, marți, că Guvernul va acorda un bonus pentru reîntoarcerea în activitate a celor aflați în şomaj tehnic.

Ludovic Orban, bonus pentru persoanele care revin din șomaj tehnic: ”Vom acorda o sumă importantă de bani”

În aceste moment, Ludovic Orban spune că Executivul caută resurse financiare pentru susținerea reluării activităților economice.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, autoritățile pregătesc un pachet financiar pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat, ca măsură activă de ocupare a forței de muncă.

”În ceea ce priveşte măsurile active de ocupare a forţei de muncă, cu siguranţă, vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat.

ADVERTISEMENT

Vom acorda, practic, plata unei sume, încă nu am stabilit cuantumul, depinde de resursele de care dispunem, de 35 şi 45%, ca o măsură activă pentru reluarea activităţii de către angajaţii care au fost în şomaj tehnic”, a anunţat Orban, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit, conform Agerpres.

Se prelungește șomajul tehnic susținut de Guvern

Ludovic Orban a mai spus, tot marți, că Executivul va prelungi perioada de acordare a șomajului tehnic. De asemenea, șeful PNL a dezvăluit că se lucrează şi la elaborarea unui instrument pentru a susţine angajarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

ADVERTISEMENT

“După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic numai către angajaţii companiilor din domenii în care se menţin restricţiile. De exemplu, în domeniul spectacolelor, evenimentelor culturale, restaurantelor, adică, unde se vor menţine restricţii în ceea ce priveşte derularea activităţii.

“Va depinde de categoria în care se află aceste persoane, un instrument e folosit pentru persoanele de peste 50 de ani, un alt instrument pentru absolvenţi şi un alt instrument pentru populaţia de vârstă adultă care e în căutarea unui loc de muncă. Vom încerca să creăm stimulente pentru companii ca să angajeze persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, a mai spus Orban.

ADVERTISEMENT

Conform estimărilor anunțate de Orban, se așteaptă o creștere a numărului de persoane în căutarea unui loc de muncă cu 650.000 – 750.000, faţă de cele care primeau ajutor de şomaj.

ADVERTISEMENT