Fotbal international

Luis Enrique, empatie totală cu un puşti de 8 ani, care e bolnav. Selecţionerul Spaniei şi-a pierdut fiica de 9 ani vara trecută

26.04.2020 | 11:32
Luis Enrique empatie totala cu un pusti de 8 ani care e bolnav Selectionerul Spaniei sia pierdut fiica de 9 ani vara trecuta
ADVERTISEMENT

Selecţionerul Spaniei, Luis Enrique, are toate atributele pentru a fi socotit un om special. Este genul de persoană pentru care gesturile umanitare sunt cele mai fireşti lucruri din lume.

Luis Enrique, mesaj video pentru puştiul de 8 ani, care e bolnav

Cum necum Luis Enrique a aflat de situaţia unui mic fotbalist, în vârstă de numai 8 ani,  de la o echipă la fel de mică, Alhaurino, din Malaga, aflat pe un pat de spital, bolnav.

ADVERTISEMENT

Copilul, care are un nume cu mare impact divin, Miguel Angel,  a fost foarte emoţionat văzând mesajul video primit de la selecţionerul Spaniei şi urcat de oficialii clubului pe tweeterul lui Alhaurino.

Ce invitaţie i-a făcut selecţionerul

Cum nu avem fotbal, am decis să-i aleg pe cei mai buni suporteri. Şi mi s-a spus că tu, la 8 ani, eşti unul dintre cei mai buni pe care îi avem“. Multă putere. Să te recuperezi repede, te îmbrăţişez, – i-a transmis Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

Totodată, Luis Enrique i-a făcut lui Miguel Angel invitaţia de a vizita lotul naţional de fotbal, unde va primi un tricou şi o minge semnată de toţi jucătorii.

Xana, fiica lui Luis Enrique, a murit de o maladie necruţătoare

Luis Enrique a încheiat vara trecută cel mai negru capitol din viaţa sa. Fiica sa, Xana, avea numai 9 ani, când a plecat la îngeri după câteva luni de luptă cu o maladie osoasă nemiloasă.

ADVERTISEMENT

În priumăvara anului trecut Luis Enrique anunţa că are grave probleme de familie şi că nu mai poate continua în munca de selecţioner. Federaţia l-a înţeles şi abia după trei luni l-a numit pe secundul său, Roberto Moreno, în calitate de selecţioner.

Şi-a cerut singur reducerea salariului la echipa naţională

Însă în noiembrie, după ce suferinţele micuţei Xana au fost curmate de finalul mult prea rapid al scurtei sale vieţi, Luis Enrique a fost repus în drepturi, spre nemulţumirea lui Roberto Moreno, care considera normal să continue el, devreme ce a calificat echipa la EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Luis Enrique a arătat că este un om special de curând, când a cerut federaţiei să i se reducă cu 25 la sută salariul pe 2020, ca urmare a crizei provocată de pandemia de COVID 19.

 

 

ADVERTISEMENT