Fotbal international

Luis Enrique, mesaj-manifest înaintea meciului cu Japonia. ”S-a ajuns într-un punct greșit”

Selecționerul spaniol Luis Enrique le-a cerut colegilor săi să renunțe la strategiile ultra-defensive și să le ofere fanilor un fotbal ofensiv, spectaculos.
30.11.2022 | 20:40
Luis Enrique mesajmanifest inaintea meciului cu Japonia Sa ajuns intrun punct gresit
Luis Enrique spune că selecționerii prezenți la Cupa Mondială ar trebui să mizeze pe fotbalul spectacol chiar dacă prioritatea lor este rezultatul. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Spania lui Luis Enrique a dat un recital ofensiv în primul meci la Cupa Mondială din Qatar. A fost 7-0 cu Costa Rica, un record pentru iberici la Mondiale. Pe atac a jucat și cu Germania, 1-1. Iar selecționerul spaniol spune că aceasta este strategia normală pe care ar trebui să o adopte și colegii săi.

”Fotbalul este un show, un spectacol”, spune Luis Enrique

Chiar dacă este prins cu pregătirea naționalei, pe care speră să o ducă la un nou titlu suprem, Luis Enrique nu a renunțat la obișnuitul său dialog cu fanii pe contul său de Twitch.

ADVERTISEMENT

Acolo unde, precum echipa sa, Enrique obișnuiește să facă spectacol. Așa cum, de altfel, s-a întâmplat și la ultima ediție, atunci când și-a exprimat tranșant părerea sa despre modul în care trebuie abordată o partidă.

Selecționerul spaniol spune că, fie și în condițiile în care prioritatea o reprezintă rezultatul, antrenorii ar trebui să pună accent pe ofensivă. Și un fotbal spectacol.

ADVERTISEMENT

El consideră că aceasta este rețeta prin care se poate menține interesul fanilor. Și că acest lucru ar trebui să fie valabil inclusiv la Cupa Mondială.

”S-a ajuns într-un punct greșit. Fotbalul este un show, un spectacol. Ăsta este primul lucru pe care antrenorii al trebui să îl învețe la cursuri.

ADVERTISEMENT

Sunt 50.000 sau 100.000 de oameni care vin pentru tine pe stadion, apoi sunt milioane de persoane care te privesc de acasă. 

E ca și când ai merge la o piesă de teatru, dar te-ai plictisi teribil. În cele din urmă, nimeni nu va mai merge la teatru. 

ADVERTISEMENT

Am remarcat acest lucru și la Campionatul Mondial. Aici, echipele atacă doar când sunt conduse. Eu văd lucrurile diferit, cred că e un spectacol și trebuie să îi faci pe fani să se simtă bine”, a spus Enrique în discursul său manifest pentru fanii care-l urmăresc pe Twitch.

ADVERTISEMENT