Sport

Luis Phelipe, cel mai bun de pe teren cu LASK Linz. Cum a jucat FCSB în singurul amical din Antalya!

FCSB a câştigat cu 3-1 meciul amical cu Lask Linz, singurul meci de pregătire pe care roş-albaştrii îl au în Antalya. Echipa lui Charalambous a impresionat cu austriecii.
15.01.2024 | 00:21
Luis Phelipe cel mai bun de pe teren cu LASK Linz Cum a jucat FCSB in singurul amical din Antalya
Luis Phelipe, cel mai bun de pe teren în amicalul cu LASK Linz. Cum a jucat FCSB în singurul amical din Antalya. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut un joc foarte bun în meciul amical cu Lask Linz. Roş-albaştrii s-au impus cu 3-1, graţie golurilor marcate de Luis Phelipe, Florinel Coman şi David Miculescu, într-un meci în care noile achiziţii s-au făcut foarte bine.

Luis Phelipe, cel mai bun de pe teren în amicalul cu LASK Linz

Reporterii FANATIK au fost la amicalul din Antalya şi vă prezintă cele mai interesante detalii de la faţa locului despre jocul roş-albaştrilor, principalii favoriţi la câştigarea SuperLigii.

ADVERTISEMENT

În prima parte, echipa a jucat sus, cu multe pase din prima, iar cei de la Lask nu au pus probleme. Singura ocazie a austriecilor a venit în minutul 45, când Târnovanu a avut o intervenţie providenţială.

  • Echipa de start a FCSB: Târnovanu – Creţu, Ngezana, Dawa, Radunovic – Baba Alhasan, Şut, Olaru – Luis Phelipe, Compagno, Tavi Popescu
ADVERTISEMENT

Cel mai bun jucător a fost Luis Phelipe. A driblat foarte mult, viteză şi determinare. Evoluţia excelentă a fost încununată şi cu un gol, în minutul 21, din pasa lui Darius Olaru. De altfel, în start de meci noile achiziţii au primit banderola de căpitan.

Ngezana, mai iritat ca de obicei! A avut un joc dur

Baba Alhasan a debutat în postură de căpitan, banderola a trecut apoi la Luis Phelipe şi, în cele din urmă a ajuns la Darius Olaru, căpitanul de drept. Un gest al roş-albaştrilor pentru a le da încredere noilor veniţi. De altfel, până în minutul 69, nu mai puţin de cinci jucători au purtat banderola.

ADVERTISEMENT

Ştefan Târnovanu a avut o intervenţie bună în minutul 45, în rest au fost nişte mingi pe care portarul le-a tratat superificial. Creţu nu a avut nicio problemă în banda dreaptă. Ngezana, în schimb, a fost mai iritat decât de obicei şi a avut câteva intrări dure.

Sud-africanul a provocat şi primul clinci, în start de meci, când a aruncat un adversar în afara terenului. Dawa, mai liniştit decât de obicei, cu intervenţii curate. Radunovic, calm şi el, cu pase din prima.

ADVERTISEMENT

Compagno şi Tavi Popescu, dezamăgirile FCSB-ului

La mijloc, Baba Alhasan a dat primul şut al FCSB-ului pe poartă. Puţin egoist, a încercat să demonstreze încă din start. Olaru a fost în nota lui, bătăios, cu mult pressing. Şut a fost puţin mai şters, dar şi-a făcut treaba. El rămâne ultimul apărător la fazele fixe ale FCSB-ului.

În faţă, Luis Phelipe a jucat mai bine decât se aştepta toată lumea. În schimb, Compagno a fost foarte moale, fără viteză, fără realizări. A scăpat singur la un moment dat şi nu ştia ce să facă cu mingea. A doua dezamăgire este Tavi Popescu. Decarul nu a driblat pe nimeni şi nu ştia ce să facă cu mingea.

La pauză au fost efectuate cinci schimbări: Vlad în locul lui Târnovanu, Pantea în locul lui Creţu, Lixandru în locul lui Alhasan, Coman în locul lui Tavi Popescu şi Miculescu în locul lui Compagno. Până la final au intrat toţi pe foaie.

Au jucat şi tinerii Popa, Lazlo şi Toma!

Andrei Vlad a avut intervenţii bune, în afara golului primit. Florinel Coman a intrat iar excelent, cu gol şi pasă de gol. David Miculescu s-a mişcat foarte bine ca vârf împins, a reuşit să şi marcheze.

Lixandru şi Ovidiu Popescu au trecut stopperi în ultimele 10 minute, când au ieşit Ngezana şi Dawa. Pantea s-a descurcat foarte bine în dreapta, iar Rădăslăvescu a arătat o formă mai bună decât în finalul anului trecut.

Au intrat şi tinerii David Popa, Matyas Laszlo şi Mihai Toma, ultimul reuşind minute foarte bune. În repriza secundă, FCSB a stat mai mult în propria jumătate şi a lovit pe contraatac. Austriecii au ieşit mai mult la joc şi pe fondul schimbărilor realizate de roş-albaştrii, dar echipa lui Charalambous a reuşit să se impună cu 3-1, fără emoţii.

FCSB, echipa cel mai bine pregătită fizic şi tactic din Antalya

Luis Phelipe a fost cel mai bun jucător de pe teren, însă excelentă a fost şi evoluţia lui Florinel Coman. Chiar dacă FCSB a avut doar un meci amical şi s-a reunit cel mai târziu dintre echipele din SuperLiga, este cea mai pregătită echipă din Antalya, peste rivalele Rapid sau Universitatea Craiova.

Echipa arată impecabil din punct de vedere fizic, foarte bine tactic şi tehnic, iar grupul este unul foarte legat. Pentru roş-albaştrii este singurul meci amical din Antalya. FCSB va debuta în noul sezon pe teren propriu cu UTA Arad, luni, 22 ianuarie, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT
1,50 este cota BETANO pentru „1 solist” la FCSB - UTA Arad