Sport

Luis Phelipe, declarație de dragoste pentru FCSB în presa din Brazilia: ”Dacă vrea Dumnezeu, mergem în Champions League”

Luis Phelipe, ultimul sosit la FCSB, e cu adevărat impresionat de alegerea făcută, considerând că are șanse să joace într-o zi în grupele Champions League.
01.01.2024 | 22:01
Luis Phelipe declaratie de dragoste pentru FCSB in presa din Brazilia Daca vrea Dumnezeu mergem in Champions League
Luis Phelipe, declarație de dragoste pentru FCSB în presa din Brazilia: ”Dacă vrea Dumnezeu, mergem în Champions League”. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FCSB a plătit în această iarnă 200.000 pentru transferul lui Luis Phelipe (22 de ani) celor de la Politehnica Iași. Brazilianul care și-a început cariera în Brazilia, la Red Bull Bragantino, după care a jucat la RB Salzburg, a ajuns în cele din urmă în țara noastră, unde s-a oprit în scurt timp în tricoul liderului din SuperLiga.

Luis Phelipe, declarație de dragoste pentru FCSB în presa din Brazilia

Cotat la 500.000 de euro, Luis Phelipe a vorbit la superlativ despre FCSB în presa din Brazilia și a mărturisit că speră inclusiv la grupele Ligii Campionilor în tricoul ”roș-albastru”. Brazilianul e conștient că va bifa acest obiectiv doar cu multă muncă, însă este impresionat de ce a găsit la București.

ADVERTISEMENT

Este cel mai important club din România şi luptă mereu pentru calificarea în Champions League. Dacă vrea Dumnezeu şi luăm titlul în acest sezon, care se încheie în iulie, mergem în Liga Campionilor. Şi voi avea această oportunitate, de a evolua în cea mai puternică competiţie din lume.

Europa este diferită de America de Sud, dar România este diferită de Vest. Este un loc mai rece. Am locuit în Austria şi Elveţia, dar în România adaptarea a fost una foarte grea, mai ales pentru soţia şi fiul meu. După câteva luni, totul s-a rezolvat.

ADVERTISEMENT

Diferenţa dintre România şi Brazilia? Multă forţă fizică, multă intensitate, în România. Băieţii aleargă tot timpul. Dacă nu poţi alerga tot timpul, nu te joci. De asemenea, trebuie să-ţi menţii mereu greutatea”, a declarat Luis Phelipe în Atribuna.

În momentul în care semna cu FCSB, Luis Phelipe mărturisea că știe la ce să se aștepte de la Gigi Becali, patron care pune mereu presiune pe jucători. Cu toate aceastea, fotbalistul nu se teme de concurență și nici de modul ”agitat” în care Gigi Becali rezolvă lucrurile la formația pe care o deține.

ADVERTISEMENT

Am auzit și văzut foarte multe (n.r. despre Gigi Becali). E un om foarte agitat, în sensul de energic, e un tip foarte intens, pune multă pasiune în tot ceea ce face, cere mereu socoteală jucătorilor.  E benefic acest lucru pentru că, în felul acesta, noi, jucătorii, nu ajungem să ne culcăm pe o ureche.

O să căutăm, mereu, să ne perfecționăm. Sunt pregătit pentru tot ce urmează, inclusiv pentru relația cu domnul Becali”, a declarat Luis Phelipe în Prosport. La rândul său, președintele Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer, a anunțat că l-a avertizat pe fotbalist în momentul în care a fost vândut la FCSB, că nu va avea viață ușoară la o formație unde pretențiile sunt foarte mari, în fiecare etapă.

ADVERTISEMENT

”Eu cred că am mai spus-o. Am discutat cu el și l-am pregătit pentru ceea ce înseamnă FCSB. Trebuie să fie pregătit din toate punctele de vedere și fizic, și psihic. La FCSB e o concurență destul de mare, chiar dacă au avut și ei probleme de efectiv.

El are calitatea necesară să facă diferența, mai ales într-o echipă așa bună cum e FCSB. Asta depinde doar de el. În primul rând, eu un băiat care comunică cu oricine și e plăcut vestiarului, cred că asta îl va ajuta. Nu e ușor în Capitală, până la urmă vine și el dintr-un fotbal dezvoltat și se poate acomoda la FCSB. Eu cred în el și sper să se acomodeze și să își facă treaba la FCSB”, a anunțat Cornel Șfaițer.

ADVERTISEMENT