Sport

Lumea judo-ul românesc se revoltă împotriva președintelui FRJ. George Teșeleanu: „Gușă – impostor, trădător, laș!”

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, este contestat vehement de marile glorii ale acestui sport, care îi cer demisia imediată.
17.04.2024 | 14:43
Lumea judoul romanesc se revolta impotriva presedintelui FRJ George Teseleanu Gusa  impostor tradator las
George Teșeleanu, președintele CS Pantheon Constanța, îi cere lui Cozmin Gușă să demisioneze imediat din fruntea FRJ. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sub conducerea lui Cozmin Gușă, judo-ul românesc se îndreaptă cu pași mari într-o direcție total greșită, care s-ar putea solda chiar cu falimentul acestui sport nobil! Motiv pentru care fostele mari glorii au luat atitudine… Printr-un memorandum public, ele cer demisia lui Gușă din fruntea FRJ, acesta fiind considerat, pe bună dreptate, principalul vinovat de starea dezastruoasă a judo-ului nostru.

George Teșeleanu, președintele CS Pantheon Constanța, trage un semnal de alarmă: „Președintele Cozmin Gușă trebuie să plece imediat din fruntea Federației!”

Fiasco pe toate planurile de când Cozmin Gușă este președintele Federației Române de Judo. Rezultatele lipsesc cu desăvârșire, imaginea e deplorabilă pe plan extern, conflicte peste conflicte cu forurile internaționale, acestea sunt „marile realizări” ale lui Cozmin Gușă în fruntea FRJ.

ADVERTISEMENT

Motive extrem de solide pentru lumea judo-ului românesc de a-i cere demisia lui Cozmin Gușă, care a mai primit o palmă săptămâna trecută: i s-a retras „centura neagră” pe care o primise în mod onorific.

Iar după ce foști mari campioni ca Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Nicolae Constantin, Toma Mihalache, Mihai Cioc sau Mircea Frățică i-au cerut lui Gușă să plece, a venit rândul unui alt personaj important să facă același lucru.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre George Teșeleanu, președintele clubului CS Pantheon Constanța și fost candidat la funcția de președinte al FR Judo. Acesta acuză dur, în primul rând, lipsa de rezultate la nivel internațional, România neavând în acest moment niciun sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Cu ceva mai mult de o lună până la încheierea calificărilor la Jocurile Olimpice, nu avem niciun judoka român care să aibă asigurate biletele pentru Paris. Toate țările din zona noastră, chiar și cele mai mici, au bifat deja acest obiectiv.

ADVERTISEMENT

Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Serbia și Kosovo au cel puțin doi sportivi calificați, iar unele chiar cinci judoka. Până și Ucraina, care este în război, a reușit să-și califice sportivii la Jocurile Olimpice.

Dacă obiectivele nu sunt atinse, președintele Federației trebuie să plece imediat! Noi vorbim de faptul că nu avem sportivi calificați la Jocurile Olimpice, că nu am luat medalii la marile întrecerile internaționale.

ADVERTISEMENT

Dar, la începerea mandatului actualului președinte Cozmin Gușă, promisiunile au fost mult mai mari, că vom lua două medalii la Jocurile Olimpice. Este un mare eșec și mă întreb de ce nu vrea să și-l asume?”, a declarat George Teșeleanu pentru Gsp.

George Teșeleanu îi dă dreptate lui Marius Vizer în privința lui Cozmin Gușă: „Impostor, trădător, laș!”

Teșeleanu îl mai acuză pe Gușă de întreținerea unor relații foarte reci cu forurile internaționale, în special cu Marius Vizer, președintele IJF. Iar din cauza acestor conflicte în care a implicat FRJ, țara noastră nu a mai putut organiza competiții internaționale de nivel major.

„Din păcate, poate cea mai trainică relație la nivel internațional și de care România avea mare nevoie, cea cu Federația Internațională de Judo și cu președintele Marius Vizer, suferă foarte mult.

Marius Vizer este un mare român, o persoană care a ajutat enorm judo-ul românesc și căreia jumătate dintre cluburile din România ar trebui să-i mulțumească dacă nu pentru existența lor, măcar pentru continuitatea în momentele de dificultate și de cumpănă. Nu pot să înțeleg de ce președintele Federației a dus această relație în momente atât de critice și la un nivel atât de jos.

Cred că președintele Federației Internaționale, Marius Vizer, l-a definit mai bine ca oricine pe Cozmin Gușă, ca impostor, trădător, laș. Valorile judo-ului ne îndreaptă și ne obligă la respectarea unor norme. A unei filosofii de viață care înseamnă respect, curaj, demnitate, prietenie.

Din păcate, lipsa acestor valori poate să ducă la această sumă de eșecuri, iar unii trebuie să facă un pas în spate. Au avut un timp al lor, au obținut rezultate, apoi a venit o pauză, iar acum este o prăpastie. Dacă ei vor să se arunce în prăpastie este libertatea lor, dar să nu ducă și judo-ul cu ei”, a mai spus George Teșeleanu pentru Gsp.

George Teșeleanu candidează pentru funcția de președinte al FRJ la alegerile din februarie 2025

Convins că lucrurile nu mai pot continua pe acest trend descendent, George Teșeleanu a decis să candideze din nou pentru funcția de președinte al FRJ la alegerile din luna februarie a anului viitor.

„Am un plan de redresare al judo-ului românesc, de restabilire a relațiilor cu forurile internaționale, de a atrage fonduri pentru dezvoltare. Și voi face acest pas, de a candida la președinția Federației Române de Judo la începutul anului viitor.

Nu știu dacă și cine va mai candida, dar, cu siguranță, eu o voi face și sunt convins că experiența dramatică a ultimilor ani este o lecție pentru noi toți”, a încheiat George Teșeleanu.

ADVERTISEMENT