Sport

Răzvan Ioan Boanchiș despre „Delirul controlat al lui Cozmin Gușă. De ce te-ar omorî cineva, din moment ce te ucide, de 73 de ori pe zi, ridicolul?!”

Reputatul editorialist Răzvan Ioan Boanchiș a criticat extrem de dur, într-un editorial pentru ziarul Național, „ieșirile în decor” ale lui Cozmin Gușă, președinte FRJ și posibil candidat AUR la Primăria Capitalei.
03.04.2024 | 13:44
Razvan Ioan Boanchis despre Delirul controlat al lui Cozmin Gusa De ce tear omori cineva din moment ce te ucide de 73 de ori pe zi ridicolul
Răzvan Ioan Boanchiș taxează dur „ieșirile în decor” ale lui Cozmin Gușă. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președinte al Federației Române de Judo, tot mai contestat de toți campionii și specialiștii acestui sport, dar și personaj extrem de controversat în politica românească și posibil candidat AUR la alegerile pentru Primăria Capitalei, Cozmin Gușă a ieșit la rampă cu declarații și dezvăluiri halucinante.

Răzvan Ioan Boanchiș șarjează dur: „Delirul controlat al lui Cozmin Gușă”

Gușă construiește o adevărată „teorie a conspirației” în jurul său și susține că ar fi fost ținta unei tentative de asasinat (accident de mașină), comandată ori de către Marius Vizer (președintele FIJ), ori de către adversari politici, scenariu rocambolesc ironizat fără milă de jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș într-un editorial publicat în ziarul Național, pe care vi-l redăm în continuare.

ADVERTISEMENT

„După ce a fost alungat de Băsescu și exclus din PSD, fitilistul Cozmin Gușă vrea să demonstreze și în AUR că el nu e inutil. El e nociv. Dar să o luăm pe puncte, să lucrăm științific, pentru că Gușă e fizician și ar merita Premiul Nobel pentru lucrarea «Coeficientul de frecare la alunecarea pe toboganul politic».

1. Dacă AUR vrea să coboare în sondaje sub 10% în cele patru rânduri de alegeri, atunci să-l pună pe Gușă candidat pentru Primăria Capitalei. Gușă ar lua sub 1% pe plan local și ar duce în jos AUR pe plan național. Bucureștenii îl adoră pe acest clujean care îi face «mitici». Drept dovadă, Gușă a fost cel mai important clujean bătut în fața Hotelului Intercontinental, în 2007.

ADVERTISEMENT

2. Gușă n-a compromis doar patriotismul. A compromis chiar și conspiraționismul. Singurele lucruri la care se pricepe sunt  izolaționismul și delirul controlat.

3. Delirul lui controlat e o ciorbă. În oala cu obsesii și halucinații, care îi stă pe umeri, Gușă amestecă niște nume grele (Putin, Coldea, Vizer) și pe o urmă o servește publicului pe post de delicatesă. Ciorba lui, însă, e o zeamă goală. Încă un record, de data asta gastronomic, stabilit de Gușă: prima ciorbă goală care nu e limpede”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Ioan Boanchiș: „Ce va face judo-ul românesc, condus de Gușă, la Olimpiadă? Zero. E ca și cum te-ai aștepta ca broasca să dea icre negre”

„4. Se laudă că ar avea ecluze spre Putin. Misteriosul Gușă e prieten buuuuuuun cu Putin. L-A VĂZUT PE PUTIN DOAR LA TELEVIZOR. Cornel Dinu mi-a spus, în urmă cu trei-patru ani, că «Gușă s-a supărat pe Vizer fiindcă Vizer a refuzat să-l ducă la Putin. Vizer are fler. Cum să-l duci pe Gușă la Putin?». Domnilor ziariști, când manevristul Gușă mai vorbește despre Putin, întrebați-l unde l-a văzut. La ce televizor. Gușă, dar pe Onassis l-ai cunoscut? Când? În seara aia în care Onassis a jucat poker cu Baiazid și Napoleon le-a adus niște fete…

5. Chestia asta îmi aduce aminte de o poveste din 2016. Presa a susținut (dar eu nu cred) că Gușă, un europarlamentar și un ambasador ar fi fost primiți la Chișinău cu pâine, sare și folcloriste. Frumoși bărbați! Adevărate personificări ale sexului când tandru, când sălbatic, la pachet cu borcanul de țelină.

ADVERTISEMENT

6. Gușă delirează controlat despre relația lui Vizer cu Coldea așa cum delirează despre Putin. Vizer și Coldea se cunosc așa cum îl cunoaște Gușă pe Putin. Adică deloc.

7. Ce va face judo-ul românesc, condus de Gușă, la Olimpiadă? Zero. E ca și cum te-ai aștepta ca broasca să dea icre negre”.

Boanchiș îl lovește sub centură pe Cozmin Gușă: „Șase, vine Gușă! Pentru orice întrebare a lui există un singur răspuns: N-AM!”

„Mai nou, Gușă a povestit că i s-a pus explozibil sub mașină. Gușă, îți mulțumim că spui adevărul! Și adevărul e că minți. Basmele astea poți să le debitezi matale la radioul tău, unde ai fondat «Grupul de gândire GOLD». Nu cumva e Grupul de răzgândire pe ARGINȚI?

Și de ce te-ar omorî cineva, din moment ce te ucide, de 73 de ori pe zi, ridicolul? Eu vreau să candidezi pentru postul de primar al Capitalei. Voi fi șeful tău de campanie. Câștigi lejer. Cu 60 de procente. Iartă-mă că ți-am luat un zero din spatele lui șase și l-am pus în fața lui șase.

O să-l parafrazez pe Arghezi: «Să vrei până la mie, să poți până la șase». Așa zic oamenii de afaceri când te văd. «Șase, vine Gușă! Pentru orice întrebare a lui există un singur răspuns: N-AM!»”, conchide Răzvan Ioan Boanchiș în editorialul veninos din ziarul Național.

ADVERTISEMENT