Life

”Lunea la minimum”, trendul care face furori pe Tik-Tok. Ce semnificație are

”Lunea la minimum” este un nou trend de pe Tik-Tok. A fost lansat de către o creatoare de conținut și îi vizează pe toți angajații.
09.03.2023 | 18:29
Lunea la minimum trendul care face furori pe TikTok Ce semnificatie are
Ce înseamnă noul trend de pe Tik-Tok, ”Lunea la minimum”. Sursa foto: pixabay, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tik-Tok este una dintre cele mai utilizate rețele de socializare în momentul de față. Aici apar mereu provocări care îi fascinează pe internauți. De curând, a fost lansat un nou trend, intitulat ”Lunea la minimum”, publicul țintă fiind de această dată angajații.

”Lunea la minimum”, noua provocare de pe Tik-Tok. Îi vizează pe angajați. Ce semnifică

”Lunea la mininum” este o invenție ce îi aparține unei creatoare de conținut pe nume Marisa Jo Mayes. Tânăra în vârstă de 29 de ani a venit cu ideea după ce a început să se confrunte cu epuizarea la locul de muncă, unde vindea dispozitive medicale. Astfel, a hotărât să facă o modificare asupra jobului și programului său.

ADVERTISEMENT

Marisa Jo Mayes și-a dat demisia și și-a creat propria afacere. Ulterior, a lansat ”Lunea la mininum” în condițiile în care se simțea tot mai stresată la final de weekend de gândul că urmează luni și că începe serviciul. Își stabilea ca scop să fie foarte productivă la începutul săptămânii iar pentru asta alcătuia o listă de atribuții. Însă, nu reușea să le îndeplinească în cele din urmă.

 ”Mă trezeam luni, foarte epuizată, foarte neproductivă. Și pentru că eram atât de nemulțumită de cât de neproductivă eram, îmi făceam o listă lungă cu lucruri de făcut. În fiecare duminică seara, stăteam trează până târziu, știind că ziua de luni va veni mai repede cu cât mă voi culca mai devreme”, a declarat Mayes, care are pe Tik-Tok peste 154.000 de urmăritori.

ADVERTISEMENT
@itsmarisajo

Replying to @alysialovesmakeup This shift would’ve saved me so much stress & overwhelm back in my corporate days 😵‍💫 #bareminimummonday #bareminimummondays #worklifewellbeing #burnoutrecovery #wfhtips

♬ Theme From A Summer Place – Percy Faith

Faptul că nu termina toate treburile de luni începea să o frustreze. La un moment dat, a decis să schimbe foaia și să facă din ziua de luni una în care angajații să înceapă lejer serviciul. Mai exact, să renunțe la perfecționism și la obiceiul de a se supraîncărca.

Odată ce a aplicat ”Lunea la minimum”, Mayes a mărturisit că au apărut și rezultatele. Totul părea precum ”o vrajă”, în urma căreia: ”M-am simțim mai bine. Nu mai eram copleșită și, de fapt, am reușit să fac mai mult decât mă așteptam”.

ADVERTISEMENT

Marisa Jo Mayes le-a detaliat urmăritorilor în ce constă, de fapt, ”Lunea la mininum” și i-a îndemnat să procedeze asemeni ei, împărtășindu-și experiența pe Tik-Tok. În același timp ei pot să utilizeze și hashtagul ”#bareminimummondays”. Iată ce presupune trendul:

  • nu-ți stabilești întâlniri,
  • în primele două ore ale zilei eviți tehnologia,
  • de la 10:00 faci un lucru plăcut,
  • apoi la 12:00 se servește prânzul sau ieși la o plimbare,
  • vreme de două ore se lucrează fără întrerupere, iar concentrarea este doar pe o singură sarcină.
ADVERTISEMENT

Ce schimbări aduce ”Lunea la mininum”

Marisa Jo Mayes a mărturisit admiratorilor că de când în viața sa a introdus regula ”Lunea la minimum” reușește să facă foarte multe lucruri pe care odinioară le amâna. Totodată, a început să vadă viața cu alți ochi, dar și pe ea însăși.

”Ziua de lucru este mai scurtă lunea, dar pentru că lucrez concentrată, fac același volum de lucru ca într-o zi de opt ore. Mi-a schimbat complet relația cu productivitatea, cu munca și cu modul în care mă gândesc la mine însămi”, a mai comunicat creatoarea de conținut.

ADVERTISEMENT
Tags: