Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Lupu, contre cu omul de încredere al lui Gigi Becali: „Suntem mai şmecheri ca toată Europa?”

Dănuț Lupu, discuții în contradictoriu cu impresarul de casă al FCSB. Finul lui Gigi Becali, descurajat de legenda lui Dinamo în privința transferurilor.
24.09.2023 | 14:02
Lupu contre cu omul de incredere al lui Gigi Becali Suntem mai smecheri ca toata Europa
Gigi Becali vrea să aducă prin Florin Vulturar jucători din Brazilia sau Africa de Sud. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu s-a întors la FANATIK SUPERLIGA, iar dinamovistul spune lucrurilor pe nume așa cum a obișnuit. De ce nu crede în noua strategie de transferuri a FCSB. Îl contrazice pe impresarul Florin Vulturar.

Dănuț Lupu nu e impresionat de noua strategie de transferuri a FCSB: „Vreau să văd și eu primul brazilian de valoare pe care îl aduci”

Dănuț Lupu nu este de acord cu noua politică de transferuri a FCSB și i-a spus clar lui Florin Vulturar: „Noi suntem în stare să îi creștem pe ai noștri. O facem cu alții?! Avem U21, U20, U19… Te duci să-i vezi pe-ăia din Brazilia? Vreau să văd și eu primul brazilian de valoare pe care îl aduci să joace în România. Deci acuma noi suntem mai șmecheri decât toată Europa.

ADVERTISEMENT

Impresarul e de părere că jucătorii români sunt în cădere liberă și piața este foarte limitată: „Păi pe cine să mai creștem Dănuț? Asta e problema. Eu chiar am avut mare încredere în tineri și am în continuare. Unde avem? Nu mai ai ce să vezi în țară! Nu zic că nu sunt câțiva, dar nu poți să…”.

Apropiatul lui Gigi Becali de la FCSB îi aduce în discuție pe vecinii din Republica Moldova: „Haideți să vă dau un exemplu. Să luăm Sheriff că e aici lângă noi și se antrenează un campionat întreg. Unde joacă acuma? Salariile sunt mai mici ca la FCSB”. 

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită a replicat și e convins că România nu poate intra pe piața sud-americană: „În Europa League. I-a bătut Roma cu 2-1 acuma. Nu cred. Sunt jucători care au peste 20.000 de euro pe lună la Sheriff Tiraspol. Doar Florinel Coman și Chiricheș au salarii peste.

Dacă tu te duci în Brazilia, în primul rând portughezii au academie acolo și au scouteri la toate cluburile și școlile de fotbal. Crezi că ne rămâne nouă vreun jucător brazilian de valoare pe care să nu-l fi acontat portughezii? Nu mai vorbesc de celelalte țări”. 

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu nu crede că o astfel de strategie poate avea succes:„Hai să facem toți încă 5 echipe de scouting și plecăm în Congo”

Dănuț Lupu nu crede că viitorul fotbalului românesc stă peste hotare: „Fiecare patron și fiecare echipă își poate aduce câți străini vrea. Eu sfătuiesc maxim doi. Hai să facem toți încă 5 echipe de scouting, plecăm toți în Brazilia, în Congo și să cumpărăm numai jucători străini”.

Florin Vulturar mai vine cu un exemplu elocvent: „Nu putem să aducem noi ce aduce orice echipă mare. Dar să ridici nivelul echipei cu 2-3 jucători străini eu zic că se poți să faci. Cum aduc echipele din Ungaria. Ferencvaros a jucat în Champions League tot cu strategia asta. Acuma noi suntem chiar tâmpiți? Dănuțe, Ngezana ți se pare un jucător slab? A fost adus pe bani mai puțini decât ai plăti în România pe un jucător”.

ADVERTISEMENT

Vivi Răchită însă nu a fost deloc mulțumit de răspunsul agentului: „Atunci noi de ce avem sute de școli de fotbal în România? Să vină jucători străini să ocupe locurile jucătorilor români? Pentru echipa națională este o tragedie. 

Andrei Vochin vine cu perspectiva FRF-ului asupra subiectului: „Strategiile trebuie să dureze”

Horia Ivanovici, însă e de partea impresarului care colaborează cu FCSB: „Eu nu văd aici sincer niciun impediment. Poate doar că jucătorii ăștia vor juca în locul românilor și e problemă pentru echipa națională, dar n-a mai zis nimeni nimic când a câștigat CFR-ul campionatul cinci ani la rând. Nu s-a mai întâmplat nimic! Până la urmă de-aia se numește globalizare. Îmi pare rău, băieți, dar asta e situația până la urmă”. 

Andrei Vochin a adus și argumente pro și contra: „Pentru echipele de club, ceea ce încearcă el să facă poate fi un lucru bun pentru reprezentare internațională, dar dacă poți aduce niște jucători care să crească nivelul echipei.

Deocamdată, ceea ce pare a fi o strategie, pentru mine e doar o idee, nu o strategie. Strategiile trebuie să dureze, nu să vină și mâine să plece, să nu te ții de ea. Și academia s-a înființat și la prima adiere a fost prima care a căzut”.

FANATIK SUPERLIGA e LIVE pe FANATIK.RO, luni, marți și vineri, cu începere de la 10:30. Emisiunea poate fi urmărită pe YouTube și Facebook, ÎN PREMIERĂ, de la ora 17:30.

Dănuț Lupu și Vivi Răchită, contre cu impresarul Florin Vulturar

ADVERTISEMENT