News

MAE confirmă decesul unui ostatic cu dublă cetățenie, israeliană şi română, în Gaza. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu

A fost confirmat oficial decesul unui ostatic cu dublă cetățenie, israeliană şi română, în Gaza. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu după moartea lui Tal Haimi.
14.12.2023 | 08:45
MAE confirma decesul unui ostatic cu dubla cetatenie israeliana si romana in Gaza Anuntul facut de Marcel Ciolacu
Tal Chaimi, un bărbat cu dublă cetățenie israeliană şi română, a murit în Gaza. Anunțul MAE. Sursa foto: Times of Israel / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Joi, 14 decembrie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat decesul unui ostatic cu dublă cetățenie, israeliană şi română, în Gaza. Premierul Marcel Ciolacu a transmis și el un mesaj de condoleanțe.

Tal Chaimi, un ostatic cu dublă cetățenie israeliană şi română, a murit în Gaza. Anunțul MAE

Printre sutele de persoane răpite de teroriștii Hamas în urma atacului asupra Israelului de pe 7 octombrie s-au numărat și mai mulți români. Pe 3 noiembrie, MAE anunța că 6 persoane cu dublă cetățenie, română și israeliană, se află în Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Între timp, o parte dintre ei au fost eliberați. Vorbim aici în special de femei sau copii. Din păcate, pentru alții soarta a fost mult mai dură. Chiar în cursul acestei zile, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza.

În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza”, informează MAE.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a transmis condoleanțe familiei îndoliate. Autoritățile de la București mai informează că, în prezent, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza.

Presa din Israel a dezvăluit identitatea cetățeanului decedat. Este vorba de Tal Haimi. Bărbatul a fost luat prizonier de teroriștii Hamas la 7 octombrie. Autoritățile israeliene au comunicat familiei că decesul lui s-a produs chiar în acele zile, scrie Times of Israel.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, mesaj de condoleanță după anunțul decesului lui Tal Haimi

La finalul lunii octombrie, soţia lui Tal, Ella Haimi, a venit în România şi s-a întâlnit cu mai mulți oficiali, între care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Ea a cerut atunci ajutor autorităţilor române pentru eliberarea ostaticilor aflați în Gaza.

După vestea tristă din această săptămână, premierul Ciolacu a transmis un mesaj de condoleanțe. ”M-a întristat profund vestea privind decesul lui Tal Haimi, răpit de teroriștii Hamas.

ADVERTISEMENT

Transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune doamnei Ella Haimi, pe care am întâlnit-o la București, în urma cu mai puțin de doua luni. I-am admirat curajul și puterea.

Atrocitățile comise împotriva copiilor, femeilor și civililor trebuie să înceteze! Guvernul României condamnă cu fermitate terorismul și atacurile asupra civililor”, a scris oficialul român pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: