News

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu soția românului răpit în Fâșia Gaza: „Am încurajat-o să-şi păstreze speranţa şi încrederea”

Ella Haimi, soția lui Tal Haimi, s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria. Ce a transmis prim-ministrul
31.10.2023 | 18:01
Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu sotia romanului rapit in Fasia Gaza Am incurajato sasi pastreze speranta si increderea
Marcel Ciolacu a discutat cu soția românului răpit în Fâșia Gaza. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere, marți, cu soția românului răpit în Fâșia Gaza de gruparea Hamas. Întâlnirea a fost organizată la Palatul Victoria, aici unde Ella Haimi, soția lui Tal Haimi, a fost așteptată.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu soția românului răpit în Fâșia Gaza

La discuție a participat și ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar. În urma întâlnirii, șeful Executivului a transmis că statul român o va ajuta pe femeie să treacă peste această dramă, menținând legătura cu Israelul.

ADVERTISEMENT

”Am încurajat-o pe doamna Haimi să își păstreze speranța și încrederea. Ii suntem alături și o vom sprijini să treacă peste această situație dramatică”, a transmis premierul.

Guvernul României și toate autoritățile statului român mențin legătura strânsă cu Statul Israel. Și fac tot ce este posibil pentru a-i ajuta pe toți cei cărora acest război le-a adus suferință”, adaugă Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, prim-ministrul spune că România condamnă acțiunile Hamas asupra civililor din Israel. „Condamnăm cu fermitate actele de terorism și atacurile asupra copiilor, femeilor și civililor.

Toate eforturile României se îndreaptă spre încetarea conflictului și restabilirea păcii”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

ADVERTISEMENT

„România va continua eforturile diplomatice pentru eliberarea ostaticilor”

Totodată, Ella Haimi, soţia cetăţeanului româno-israelian Tal Haimi, prizonier în Fâșia Gaza, s-a întâlnit, luni, și cu preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, dar și cu secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Traian Hristea.

Hristea a asigurat-o pe Ella Haimi că vor fi făcute eforturi diplomatice pentru eliberarea românilor ținuți în Fâșia Gaza. „Mi-am exprimat astăzi întreaga empatie pentru familia lui Tal Haimi, cetăţeanul cu dublu cetăţenie, israeliano-română, răpit de organizaţia teroristă Hamas.

ADVERTISEMENT

România va continua eforturile diplomatice pentru eliberarea rapidă, sigură şi necondiţionată a ostaticilor”, a transmis, luni, 30 octombrie, Traian Hristea, după întrevederea cu soția românului.

ADVERTISEMENT