News

Magazin Lidl, închis de Protecția Consumatorului. Comisarii ANPC au descoperit excremente de șoareci

Protecția Consumatorului a închis un magazin Lidl din Timișoara, după ce comisarii ANPC au găsit acolo excremente de șoareci, dar și capcane cu lipici.
11.03.2024 | 23:02
Magazin Lidl inchis de Protectia Consumatorului Comisarii ANPC au descoperit excremente de soareci
Magazin Lidl, închis de Protecția Consumatorului. Comisarii ANPC au descoperit excremente de șoareci
ADVERTISEMENT

Magazinul Lidl din Timișoara va rămâne închis temporar, fiind de asemenea amendat cu 10.000 de lei. Protecția Consumatorului anunță că este vorba despre magazinul de pe Calea Torontalului nr. 106. Așadar, clienții fideli ai acestui magazin Lidl vor fi nevoiți să aștepte o perioadă până când vor putea să-și facă din nou cumpărăturile aici.

Magazin Lidl, închis de Protecția Consumatorului

”SC Lidl Discount SRL Timişoara, Calea Torontalului, nr.106. Abateri constatate: în spaţiul de vânzare a fost identificat produsul Făină alba Belbake 000 la 1kg, distribuitor Lidl, lot b şi lot c, în cantitate de 800 kg, acesta prezentând ambalajul deteriorat, ros, cu conţinut scurs pe cartonul pe care erau aşezate baxurile, fiind prezente excremente de rozătoare.

ADVERTISEMENT

În spaţiul de preparare a produselor de patiserie au fost identificate capcane cu lipici pentru rozătoare, care nu pot fi amplasate în spaţiile interioare”, a declarat Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest. Totodată, inspectorii ANPC au oferit mai multe detalii despre neregulile găsite în acest magazin.

”În acelaşi magazin au fost găsite produsele refrigerate care aveau condens în interiorul ambalajului, iar produsele congelate prezentau conglomerat de gheaţă în interiorul ambalajului; fructe depreciate; produsele de cofetărie aveau ambalaje deteriorate, picături de condens pe suprafaţa glazurii de ciocolată”, au explicat cei de la ANPC.

ADVERTISEMENT

Mai mult, comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit că ”ouăle de consum erau sparte, cu scurgeri de conţinut, cu ambalaje deteriorate, umede; pardoselile şi tăvile de coacere erau neigenizate corespunzător”. În consecință, magazinul a fost închis temporar, dar și amendat cu 10.000 de lei.

”Astfel, au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate pentru zona gastro, oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme – circa 850 de kilograme. De asemenea, a fost propusă emiterea deciziei de închidere a unităţii pe o perioadă de până la şase luni”, mai arată ANPC în comunicatul de presă oficial.

ADVERTISEMENT

Sute de magazine Lidl, amendate de Protecția Consumatorului

În urmă cu jumătate de an, sute de magazine din Lidl erau amendate de Protecția Consumatorului, după o razie fără precedent la nivelul României. Atunci, ANPC decidea oprirea temporară a activității pentru mai multe magazine, până la ”remedierea deficiențelor”.

Au fost verificate 295 de locaţii din întreaga ţară, iar în urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicat 757 amenzi contravenţionale, în valoare de circa 7,5 milioane lei şi 113 avertismente.

ADVERTISEMENT

De asemenea comisarii ANPC au decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de peste 120.000 lei, şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 23 puncte de lucru. Ei au propus şi emiterea deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte pentru 43 unităţi”, transmiteau reprezentanții ANPC.

Printre cele mai importante abateri descoperite se numără comercializarea unor produse alimentare cu diferenţe de gramaj faţă de cel menţionat pe ambalaj, nerespectarea regimului promoţiilor, condiţii de depozitare şi igienă necorespunzătoare, cu reziduuri şi rugină, folosirea unor spaţii de refrigerare şi de congelare neigienizate precum și comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită.

ADVERTISEMENT