ADVERTISEMENT
News

Cum fac faţă magazinele cererii uriaşe a clienţilor. Ce s-a întâmplat miercuri în supermarketuri şi hypermarketuri

Autor: Marian Popovici | 18.03.2020 | 14:12
Cum fac faţă magazinele cererii uriaşe a clienţilor. Ce s-a întâmplat miercuri în supermarketuri şi hypermarketuri
Până la ce oră sunt deschise magazinele în Vinerea Mare. De luni se pot modifica restricțiile din Capitală

România este afectată din plin de criza globală a coronavirusului. Până acum în țara noastră s-au înregistrat 246 de cazuri, iar autoritățile au luat măsuri fără precedent: au închis barurile, restaurantele sau casele de pariuri. În ultimele zile, magazinele alimentare, supermarketurile sau hypermarketurile au fost luate cu asalt în ultima săptămână, oamenii fiind panicați că amenințarea COVID-19 va aduce și o criză alimentară. 

ADVERTISEMENT

Magazinele fac față cererii uriașe a clienților! Situația intră în normal

Astfel, în ultima săptămână, supermarketurile și hypermarketurile au fost suprasolicitate și au fost nevoite să ia măsuri din cauza cererii uriașe. Foarte mulți oameni au încercat să își facă provizii, printre cele mai vândute produse fiind carnea, făina, mălaiul sau uleiul.

Unele lanțuri de magazine au hotărât să limiteze numărul alimentelor de bază care pot fi cumpărate pe un bon. Astfel, oamenii puteau să își cumpere maximum 6 pungi de făină, 6 sticle de ulei sau 6 pungi de mălai la unele magazine, astfel încât aceste alimente să ajungă la un număr cât mai mare de oameni.

ADVERTISEMENT

În plină criză de coronavirus, FANATIK a vizitat câteva supermarketuri alimentare. Miercuri, 18 martie, în jurul prânzului la mai multe magazine Mega Image, surpriza plăcută a fost că supermarketurile au fost bine aprovizionate și nu lipseau produsele care s-au vândut în cantități uriașe în următoarele zile. Raioanele de carne, făină sau ulei au fost pline, la fel fiind și cu produsele de igienizare: spirt, șervețele umede și alte astfel de produse.

Supermarketurile, bine aprovizionate în perioada de criză!

Traficul a fost unul mai mare decât de obicei la ora prânzului, însă din 5 case au fost deschise doar două, fără a se crea o coadă foarte mare, 3-4 coșuri în spate. În majoritatea supermaketurilor au apărut și schimbări pentru o igienă mai mare a produselor. Astfel, nu mai există alimente vărsate pe care clientul să le pună el în pungi sau caserole, toate fiind deja ambalate.

ADVERTISEMENT

La fel se întâmplă și în cazul produselor de panificație. Toate aceste produse sunt deja ambalate la raft, fie că vorbim de pâine, chifle, gogoși sau saleuri. Angajații ne-au spus că în aceste zile se pune mare preț pe igienizare, iar în magazine există anunțuri prin care clienții sunt asigurați că raioanele și coșurile de cumpărături sunt dezinfectate în mod constant.

România, 246 de cazuri de coronavirus!

Din acest punct de vedere este îmbucurător că în magazine lucrurile au început să se desfășoare în mod normal. Marile lanțuri de hypermarketuri au dat asigurări că stocurile de alimente sunt destule și pentru o perioadă de criză și le-au recomandat clienților să nu își facă provizii foarte mari pentru că nu este cazul.

ADVERTISEMENT

În România situația privind amenințarea de coronavirus este una foarte serioasă. Autoritățile iau măsuri din ce în ce mai stricte pentru a combate virusul COVID-19, iar recomandările pentru populație sunt de a ieși din casă doar în cazuri de urgență.

În acest moment, România are 246 de cazuri confirmate de infectare cu virusul COVID-19. În același timp, 3.441 de persoane sunt în carantină instituționalizată și alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

ADVERTISEMENT

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!