Sport

Magdeburg – Dinamo 34-33, în etapa 14 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. „Dulăii” vor juca împotriva lui Kiel în optimi

Dinamo a pierdut la limită, 33-34, meciul din deplasare cu Magdeburg din ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor la handbal masculin și a terminat pe locul 5.
02.03.2023 | 22:40
Magdeburg  Dinamo 3433 in etapa 14 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin Dulaii vor juca impotriva lui Kiel in optimi
Dinamo a terminat pe locul 5 în grupa sa din Liga Campionilor la handbal masculin. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-03-2023
19:45

Magdeburg - Dinamo 34-33 (19-17)

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL: 34-33! Dinamo nu reușește să obțină victoria, astfel că termină grupa din Liga Campionilor pe locul 5. Va juca în optimile de finală contra germanilor de la Kiel, care au terminat pe 4 în cealaltă grupă.

Min. 58: 33-33! Dinamo forțează pe final și încearcă o răsturnare spectaculoasă.

n. 54: 33-30! Chiar dacă Dinamo mai recuperează din ecart, soarta partidei pare pecetluită.

Min. 48: 31-26! Magdeburg pune un avans de 5 goluri pe tabelă și în mod normal nu mai poate scăpa victoria.

Min. 41: 25-22! Germanii apasă pe accelerație și se desprind la 3 goluri.

Min. 35: 20-19! Dinamo ține ritmul cu gazdele și în debutul reprizei secunde.

Min. 30: 19-17! Germanii au un forcing pe finalul primei reprize și intră la cabine cu un avans de două goluri.

Min. 26: 15-14! Echilibru, cele două echipe trec rând pe rând în avantaj.

Min. 20: 10-11! Dinamo are o revenire senzațională și trece pentru prima oară în avantaj.

Min. 15: 9-6! Germanii sunt în control și nu le permit dinamoviștilor să se apropie.

Min. 10: 6-4! „Dulăii” țin ritmul deocamdată și nu le permit gazdelor să ia avans.

Min. 5: 3-2! Germanii controlează începutul partidei, dar nu se desprind încă decisiv.

Min. 1: A început partida.

Meciul Magdeburg – Dinamo are loc joi, 2 martie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei 14, ultima, din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. Germanii sunt pe locul 2, la egalitate de puncte cu ungurii de la Telekom Veszprem, iar Dinamo ocupă locul 5, egală cu GOG din Danemarca.

Unde se joacă meciul Magdeburg – Dinamo în etapa 14 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin

Întâlnirea Magdeburg – Dinamo se dispută joi, 2 decembrie, de la ora 21:45 în „GETEC Arena” din capitala landului Saxonia. Sala în care își joacă toate meciurile, interne sau internaționale echipa din Magdeburg are o capacitate de 8.071 locuri care mai crește cu câteva sute de locuri doar la galele de box. Fanii sunt destul de zgomotoși și pun permanent presiune asupra echipei adverse.

ADVERTISEMENT

Magdeburg, din punct de vedere handbalistic, are destule legături cu România, la acest club evoluând ani buni fostul internațional Robert Licu. Echipa este obligată să câștige acest meci, la fel ca Dinamo, pentru că germanii se bat cu Telekom Veszprem pentru locul 2, calificant direct în sferturile de finală, iar „dulăii” pentru locul 4 cu danezii de la GOG.

Cine transmite la TV partida Magdeburg – Dinamo

Partida Magdeburg – Dinamo se joacă joi, 2 decembrie, în „GETEC Arena” din localitatea germană, în etapa 14, ultima, din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin și va fi transmisă de posturile Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe au nevoie de victorie, germanii pentru calificare directă în sferturi, Dinamo pentru a prinde locul 4, mai bun în  play-off. Din păcate, antrenorul Xavier Pascual nu se va putea baza pe serviciile a trei jucători, dintre care egiptenii Ali Zein, Shebib erau oameni cheie, al treilea fiind pivotul Bokhan, situație în care Dinamo stă foarte prost la semicerc, pivoții principali, în special Shebib, fiind out.

Cine este Magdeburg, adversara lui Dinamo din etapa 14 din Liga Campionilor la handbal masculin

SC Magdeburg, înființată în 1955, este singura echipă din fosta divizie a handbalului din ex RDG care a rezistat în Bundesliga, după unificarea Germaniei, din 1991 până în prezent. Gloria a avut-o evident în perioada RDG-istă, cu zece titluri și 4 Cupe naționale plus două trofee în Liga Campionilor și o Supercupă a Europei. După unificare, a mai ieșit campioană doar în 2001 și sezonul trecut. A mai câștigat două cupe naționale, o Supercupă, Liga Campionilor în 2002, 4 EHF Cup, două supercupe europene și trofeul IHF, un fel de campionat mondial al cluburilor.

ADVERTISEMENT

Echipa este antrenată de Bennet Wiegert și are în lot, pe lângă jucătorii germani, trei danezi, doi islandezi, doi elvețieni, un olandez, un suedez, un sloven, un norvegian, un muntenegrean și un polonez. Magdeburg a fost nevoită să facă din mers două transferuri, ca urmare a faptului că titularii Omar Magnusson, golgeterul echipei, și pivotul danez Magnus Saugstrup au fost operați și vor lipsi multă vreme. În locul lor a venit interul muntenegrean Vladan Lipovina și pivotul suedez, campionul european Oscar Bergendhal.

Cote la pariuri la jocul Magdeburg – Dinamo

Pentru casele de pariuri, Dinamo merge degeaba în Germania, pentru că va pierde indiscutabil meciul cu Magdeburg. Cota la victorie a echipei germane este absolut modică – 1,22, în timp ce egalul ajunge la 14,00, iar o bombă din partea „dulăilor” se traduce prin cota de 6,50. Șansă dublă „X2” are cotă 4,40.

ADVERTISEMENT

Dinamo și Magdeburg s-au întâlnit de trei ori până acum și germanii au 3-0 la scor general. În actualul sezon, partida de la București a avut loc chiar în prima etapă a fazei grupelor, fiind câștigată de oaspeți cu 30-28. În 2015, cele două echipe au jucat în Cupa EHF și din nou la București Dinamo a foat foarte aproape de un egal: 33-34, dar apoi a fost dezmembrată în Germania: 39-22!

ADVERTISEMENT