Life

Mai ieftină ca Bulgaria! Țara europeană în care se găsește cea mai ieftină stațiune cu pârtii

Ce stațiune cu pârtii de schi este mai ieftină decât Bulgaria. Țara din Europa în care se găsește această locație superbă.
16.12.2023 | 16:54
Mai ieftina ca Bulgaria Tara europeana in care se gaseste cea mai ieftina statiune cu partii
Stațiunea de schi mai ieftină decât Bulgaria. Sursa foto: blog.snowit.ski, absolutetravel.co.uk/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ce țară europeană se află cea mai ieftină stațiune cu pârtii, cu prețuri chiar mai mici decât în Bulgaria. Prețul de persoană pentru un sejur de o săptămână este unul foarte accesibil.

O stațiune cu pârtii de ski este mai ieftină ca Bulgaria. În ce țară se află

În anii trecuți, stațiunile de schi din Bulgaria au fost considerate cea mai accesibilă opțiune pentru turiști, inclusiv cei din Marea Britanie. Anul acesta, însă, se pare că cei pasionați de schi preferă altă stațiune.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre stațiunea Bardonecchia, aflată în Italia. Este situată la 96 de kilometri de Torino. În plus, este foarte aproape de granița cu Franța, la doar câteva minute de mers cu mașina.

În acest moment, Bardonecchia este cea mai bună opțiune atunci când vine vorba despre stațiunile de schi din Europa. Această stațiune a fost desemnată printr-un sondaj, care s-a bazat pe mai multe aspecte.

ADVERTISEMENT

S-a ținut cont de prețul pentru o săptămână de schi pe care un adult îl are de achitat, dar și costul închirierii echipamentului necesar de schi. Au mai fost luată în considerare și oferta de băuturi și mâncare.

Sondajul respectiv a inclus 36 de stațiuni din Europa. Prețul de persoană pentru o săptămână în Bardonecchia ajunge la 531,65 de lire sterline. Este un preț mai mic decât în Borovets (553,98 lire) și Le Corbier în Franța (611,32 lire).

ADVERTISEMENT

De altfel, este un preț mult mai mic decât în alte stațiuni europene cunoscute, precum Morzine din Franța (760,56 de lire) sau Ischgl în Austria (893,44 de lire), potrivit The Guardian.

Care e cea mai scumpă stațiune de schi din Europa

Zermatt (Elveția) a fost desemnată cea mai scumpă stațiune. Pentru o săptămână de cazare, se poate ajunge chiar și la 1.334,76 lire sterline de persoană.

ADVERTISEMENT

Franța, Elveția, Italia și Austria sunt cele mai populare țări cu stațiuni de schi. Dintre acestea, Italia are cea mai bună ofertă pentru turiști în alte trei stațiuni, Sauze d’Oulx, Sestriere și La Thuile, după cum arată raportul anual al stațiunii de schi realiat de Post Office Travel Money.

În ultimul an, prețurile din Bardonecchia au crescut cu doar 1,4% în ultimul an. În schimb, în Borovets au crescut cu 8,2%, iar în Bansko cy 18,1%, după ce s-au majorat costurile pentru cursurile de schi.

ADVERTISEMENT
Tags: