News

Maia Sandu, apariţie neaşteptată în Parlamentul de la Chişinău: “Unii se fac luntre şi punte să vândă ţara Kremlinului”

Maia Sandu, discurs dur în Parlamentul de la Chişinău. Preşedintele Moldovei acuză gruparea Şor şi Kremlinul că vor să aducă războiul în ţară.
17.03.2023 | 13:41
Maia Sandu aparitie neasteptata in Parlamentul de la Chisinau Unii se fac luntre si punte sa vanda tara Kremlinului
Maia Sandu a mers vineri neanunţată în Parlamentul de la Chişinău
ADVERTISEMENT

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a mers vineri neanunțată în Parlament, unde a ținut un discurs în care a vorbit despre integrararea ţării în Uniunea Europeană şi a făcut apel la forţele politice să-și unească eforturile pe calea integrării europene a statului.

Maia Sandu spune că România trebuie să adere la UE până în 2030

Maia Sandu a cerut cuvântul de la tribuna parlamentului de unde l-a acuzat pe politicianul fugar Ilan Şor că are misiune de la Kremlin și FSB să destabilizeze Republica Moldova. În acest context, ea a cerut urgentarea eforturilor de aderare la UE, subliniind totdată că atât timp cât va fi şef al statului Moldova va rămâne “dreaptă”.

ADVERTISEMENT

“În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți”, a trasat Maia Sandu obiectivele ţării, de la tribuna Parlamentului.

Ea a mai afirmat că, timp de trei decenii, Moldova a fost condusă de diferite partide, politicieni şi guverne care au încercat să meargă pe mai multe drumuri, dar toate au eșuat. “Moldova abia iese din captivitate. Captivitate în care ne-au sufocat ani la rând trădători, hoți, oligarhi”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

Totodată, Maia Sandu a lansat şi un atac la adresa politicianului fugar Ilan Şor, despre care se crede că ar fi în spatele protestelor violente de la Chişinău şi pe care îl acuză de legături cu Rusia, acesta nefiind decât un executant direct al ordinelor primite de la Moscova.

“Cu greu am dat jos de la putere găștile de bandiți. Și, iată, unii se fac deja luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului. Ca să revină la putere și să sugrume Moldova mai departe. Și hoții, vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv: să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în Parlament sunt și deputați care nu reprezintă oamenii, ci reprezintă hoții de miliarde. Știu că și voi mă auziți, chiar dacă nu sunteți aici. Ei s-au vândut oligarhilor și vor să vândă și Moldova. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB – să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic”, a mai declarat Maia Sandu, în Parlamentul de la Chişinău.

Ea le-a transmis şi un avertisment celor care încearcă să deturneze Republica Modova de pe traseul său european şi să orienteze ţara spre Moscova. “Instituțiile Moldovei nu vor permite ca țara să fie închinată unor criminali. Sau voi, cei care vindeți interesul țării, credeți că puteți fi și de partea ucigașului, și să amăgiți că vreți pace? Moldovenii au murit pentru libertate și pace pe acest pământ. Iar voi acum murdăriți amintirea tuturor concetățenilor noștri care și-au dat viața ca Moldova să fie liberă, să-și decidă singură soarta.

ADVERTISEMENT

Orice ar încerca hoții și trădătorii să facă, le amintesc că doar Moldova și cetățenii ei decid cum își organizează treburile țării. Niciun stat din lume nu poate dicta Moldovei cum și ce trebuie să facă. Iar moldovenii, de fiecare dată, au ales libertatea. Moldovenii știu foarte bine cum vor să trăiască și cine le sunt prietenii. Republica Moldova trebuie să devină membru al UE în pofida provocărilor cu care ne confruntăm. Pentru că moldovenii aleg să trăiască liber, aleg viața și aleg pacea”, a mai spus Maia Sandu.

ADVERTISEMENT