Fotbal intern

Malta U21 – România U21 0-3. Victorie fără emoții a naționalei mici. Cum arată clasamentul cu 3 etape înainte de final

08.09.2020 | 20:13
Malta U21  Romania U21 03 Victorie fara emotii a nationalei mici Cum arata clasamentul cu 3 etape inainte de final
ADVERTISEMENT

Naționala de tineret a României a obținut o nouă victorie cu Adrian Mutu pe bancă și este tot mai aproape de calificarea la turneul final al Campionatului European din 2021, pentru că pe lângă câștigătoarele grupelor vor merge mai departe și cele mai bune 5 echipe de pe locul 2.

După succesul cu 3-0 obținut în Malta, „tricolorii” mici și-au asigurat în proporție de 90% poziția a doua în clasamentul grupei, distanța față de locul 3 fiind de 9 puncte, cu trei etape rămase de disputat.

ADVERTISEMENT

Avem șanse chiar și la câștigarea grupei, pentru că ne despart 3 puncte față de liderul Danemarca, cu care vom juca în ultima etapă pe teren propriu și avem nevoie doar de un succes cu 1-0.

Preliminarii CE U21, grupa a 8-a, etapa 7

  • Malta U21 – România U21 0-3 (Man 6, Costache 40 pen., Haruț 85)

Malta U21: Aquilina – Shaw, Borg (21 Lonardelli), Pulis, Satarino – Grech, Attard, Dimech, Jan Busuttil (66 Beerman) – Nevin (46 Spiteri), Mbong. Rezerve: Vella, Zammit, Friggieri, Frendo, Beerman, Xuereb, Lonardelli, Debono, Spiteri. Selecționer: Silvio Vella
România U21: Vlad – Haruț, Chindriș, Ghiță, Opruț – Casap (57 Ciobanu), Marin, Olaru (82 Itu) – Man (82 Cîmpanu), Costache (72 Ganea), Mihăilă (72 Mățan). Rezerve: Moldovan, Boboc, Itu, Ganea, Mățan, Petrila, Cîmpanu, Drăgușin, Ciobanu. Selecționer: Adrian Mutu

ADVERTISEMENT

Min. 85: GOOOL ROMÂNIA! Haruț reia în poartă din 6 metri după o lovitură de colț. ete primul gol marcat de jucătorul lui FC Botoșani pentru naționala de tineret. Malta – România 0-3.

Min. 63: Ciobanu șutează puternic de la distanță, dar balonul lovește transversala.

Min. 40: GOOOL ROMÂNIA! Costache a transformat cu siguranță un penalty acordat pentru un fault comis în careu asupra lui Mihăilă. Malta – România 0-2.

ADVERTISEMENT

Min. 32: Mihăilă are șansa să majoreze diferența, dar șutul său din câțiva metri este respins cu greu de portarul maltezilor.

Min. 27: Andrei Vlad are o intervenție salvatoare la șutul lui Attard din interiorul careului.

Min. 6: GOOOL ROMÂNIA! Dennis Man scapă singur spre poarta maltezilor și îl învinge pe portarul Aquilina cu un șut din interiorul careului mare. Malta – România 0-1.

ADVERTISEMENT

  • Irlanda de Nord U21 – Danemarca U21 0-1 (Olsen 75 pen.)
  • Finlanda U21 – Ucraina U21 0-2 (Konoplia 22, Sikan 45+2)

Clasamentul grupei a 8-a

UPDATE 8 septembrie, ora 17:47 / Selecționerul Adrian Mutu a anunțat primul „11” pentru partida cu Malta, care va începe la ora 19:00. Lipsește în continuare din formula de start Olimpiu Moruțan, dar revine printre titulari Andrei Chindriș, care va face pereche în centru apărării cu Virgil Ghiță. În atac, selecționerul a ales să înceapă cu tridentul Man – Costache – Mihăilă.


Meciul Malta – România U21 are loc marţi, 8 septembrie, cu începere de la ora 19:00, pe Centenary Stadium din La Valletta, stadionul pe care a evoluat în turul 1 preliminar al Champions League campioana CFR Cluj şi a învins cu 2-0 pe Floriana.

Fiind vorba de stadionul central din La Valletta, obstacolul cel mai important pentru „tricolorii” mici va fi gazonul sintetic, unii dintre ei neevoluând niciodată pe o asemenea suprafaţă, care, evident, îi avantajează pe maltezi.

Este cel de-al doilea meci pentru Adrian Mutu în postura de selecţioner al echipei U21 a României şi după succesul din Finlanda cu 3-1 la debut toată lumea e optimistă şi aşteaptă un bis în faţa cenuşăresei grupei. Malta are un punct, scos surprinzător în urma unei remize albe în Irlanda de Nord, a primit 15 goluri şi a marcat unul, la 1-5 în Danemarca.

Malta – România U21 Live Stream pe PRO X

Partida Malta – România U21 se joacă marţi, 8 septembrie, de la ora 19:oo la La Valletta, în cadrul grupei 8 a preliminariilor Euro 2021 la tineret şi va fi televizată pe postul PROX. Puteţi urmări meciul şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO.

România va evolua pe terenul celei mai slabe echipe din grupă şi este, evident, mare favorită. Cu siguranţă nu va mai avea parte de incursiunile extrem de periculoase ale finlandezilor la care am făcut faţă doar prin paradele fantastice ale portarului Andrei Vlad.

Revine suspendatul Andrei Chindriş în apărare

Însă la fel de clar e că adversarul se va aşeza cu toată echipa în propria jumătate, scopul fiind acela de a rupe cât mai mult construcţia noastră. E nevoie de tehnica unui Denis Mann, Darius Olaru sau Valentin Mihăilă pentru a desface o asemenea apărare aglomerată.

Foarte probabil, Alex Paşcanu va face cuplu cu Andrei Chindris în centrul apărării, jucătorul de la Botoşani ispăşindu-şi etapa de suspendare în Finlanda. Este meciul în care trebuie să atacăm susţinut, pentru a marca repede şi a ne face astfel viaţa uşoară.

Ne trebuie punctele şi pentru clasamentele locurilor 2

România trebuie neapărat să bifeze cele trei puncte pentru a acumula şi în ierarhia celor mai bune cinci locuri 2 la final de campanie, în cazul în care nu vom reuşi să depăşim totuşi Danemarca, de care ne despart trei puncte, însă avem ultimul meci din grupă cu ei pe teren propriu.

Pentru bookmakeri victoria României este ca o joacă de copil, primind o cotaţie simbolică, de numai 1,15 faţă de un astronomic 13,00 pentru maltezi. Totuşi, deşi surprize s-au mai văzut cu grămada în fotbal echipa lui Adrian Mutu este mare favorită la victorie.

ADVERTISEMENT