News

Mama din SUA care și-a lăsat să moară de foame și sete bebelușul, plecând în vacanță, și-a primit sentința: ”Trădare supremă”

Mama de 31 de ani din SUA care și-a lăsat bebelușul să moară acasă și a plecat în vacanță a primit o condamnare drastică.
20.03.2024 | 18:39
Mama din SUA care sia lasat sa moara de foame si sete bebelusul plecand in vacanta sia primit sentinta Tradare suprema
Sentință radicală în SUA: mama care și-a lăsat bebelușul să moară acasă și a plecat în vacanță, condamnată la închisoare pe viață. Sursa foto: CNN / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mama din SUA care în 2023 și-a lăsat bebelușul să moară acasă și a plecat în vacanță și-a aflat, în această săptămână, sentința. Judecătorul de caz a acuzat-o că a comis un ”act de trădare supremă”.

Sentință radicală în SUA: mama care și-a lăsat bebelușul să moară acasă și a plecat în vacanță, condamnată la închisoare pe viață

În vara anului trecut, un caz petrecut în Statele Unite ale Americii șoca întreaga planetă. Jailyn, o fetiță de doar un an și câteva luni, murea după ce fusese lăsată acasă de mama ei. Femeia a decis atunci să-și ia un concediu de mai multe zile, fără să se gândească la micuță.

ADVERTISEMENT

Tânăra mamă de 31 de ani a plecat atunci în Detroit și Puerto Rico. Fiica ei a rămas singură acasă, închisă într-un țarc. După 10 zile de relaxare, femeia a descoperit că bebelușul murise.

Copilul de 16 luni era extrem de deshidratat în momentul morții. Bebelușul a fost găsit într-un țarc Pack-N-Play pe o căptușeală murdară de urină și fecale, cu pături murdare”, au transmis, în iunie 2023, autoritățile locale. Ulterior, autopsia a arătat că micuța a murit de foame și suferea de deshidratare severă.

ADVERTISEMENT

Mama micuței, Kristel Candelario, a fost acuzată de omor calificat. În februarie 2024, aceasta a pledat ”vinovat” pentru acuzația de omor calificat și punerea în pericol a copilului, ca parte a unui acord de pledoarie cu procurorii. Atunci, oamenii legii au fost de acord să respingă încă două acuzații de crimă și o acuzație de agresiune criminală.

În ciuda acestui aspect, gravitatea cazului i-a adus o condamnare maximă: închisoare pe viață. În timpul audierii ei, judecătorul Brendan Sheehan i-a spus lui Candelario că a comis ”trădarea supremă” lăsându-și fiica singură, fără mâncare.

ADVERTISEMENT

Așa cum nu ai lăsat-o pe Jailyn să iasă din acel țarc, la fel ar trebui să-ți petreci restul vieții într-o celulă fără libertate”, a spus Sheehan. ”Singura diferență va fi că închisoarea te va hrăni și îți va oferi apa pe care i-ai refuzat-o copilei”, a adăugat judecătorul.

Discurs extrem de dur al judecătorului

Judecătorul de caz a condamnat-o la închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare condiționată. ”Bebelușul acela a sperat mereu. A aşteptat ca cineva să o salveze.

ADVERTISEMENT

Ai fi putut face asta cu un simplu apel telefonic. În schimb, văd fotografii cu tine pe o plajă în timp ce copilul tău își mânca propriile fecale în încercarea de a supraviețui”, a mai acuzat judecătorul.

”Legătura dintre o mamă și un copil este una dintre cele mai pure și mai sacre legături. Este o relație construită pe dragoste, încredere și protecție neclintită. Ai comis actul suprem de trădare”, a mai spus Sheehan.

ADVERTISEMENT