Life

Mama lui Florin Piersic jr. era considerată cea mai frumoasă actriţă din România. Cum arăta Tatiana Iekel în tinereţe

Tatiana Iekel a fost prima femeie care i-a furat inima marelui Florin Piersic şi l-a luat prima de soţie. Mama lui Florin Piersic jr. era de o frumuseţe rară
27.11.2022 | 16:41
Mama lui Florin Piersic jr era considerata cea mai frumoasa actrita din Romania Cum arata Tatiana Iekel in tinerete
Tatiana Iekel, alături de Florin Piersic şi Florin Piersic jr.
ADVERTISEMENT

Despre tatăl lui Florin Piersic jr., marele actor Florin Piersic, se ştiu şi cele mai mici amănunte ale biografiei sale, viaţa şi cariera sa fiind întoarse periodic pe toate feţele. Despre mama lui Florin Piersic jr. se ştiu însă destul de puţine şi se vorbeşte şi mai puţin despre ea.

Tatiana Iekel a fost căsătorită 14 ani cu Florin Piersic

Tatiana Iekel s-a născut la Iaşi, pe 10 octombrie 1932, iar după absolvirea IATC a fost repartizată la Teatrul Mic, din Bucureşti. A avut câteva apariţii de succes şi în filme, ocazie cu care a avut prilejul să meargă la Cannes, unde a şi început relaţia oficială cu Florin Piersic.

ADVERTISEMENT

Era 1958, Tatiana nu împlinise încă 26 de ani, în timp ce Florin Piersic avea doar 22 de ani. Cei doi au fost surprinşi de presă la Cannes plimbându-se de mână şi au apărut pe coperta revistei “Cinemonde”. Cei doi s-au căsătorit în 1960 şi au devenit, în 1968, părinţii lui Florin Piersic jr.

Tatiana Iekel a fost prima soţie a lui Florin Piersic, iar mariajul dintre cei doi actori a durat 14 ani. “Este un om care ar fi trebuit să fie liber toată viaţa… Era un crai veşnic curtat… Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui şi i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, dezvăluia Tatiana Iekel, într-un interviu pentru Antena 1.

ADVERTISEMENT

În tinereţe se spunea despre Tatiana Iekel că este cea mai frumoasă actriţă din România.

Tatiana şi Florinel Piersic
Tatiana Iekeş şi Florin Piersic jr.

Pe scena Teatrului Mic şi Foarte Mic, Tatiana a jucat peste 70 de roluri. Ultimul personaj care i-a fost distribuit să-l interpreteze a fost Evelyn Thomas, în spectacolul “Cum gândeşte Amy”, regizat de Cătălina Buzoianu, în 2005.

Actriţa s-a stins din viaţă la Bucureşti, pe 14 mai 2017, la vârsta de 84 de ani. La moartea sa, Florin Piersic a scris pe pagina lui de socializare: “Tatiana, scumpă mea, de când ţi-ai luat zborul către stele, mă gândesc neîncetat la ţine, la noi, la cum ai apărut în viaţă mea şi m-am îndrăgostit definitiv de ţine, la cum ne-am iubit, la cum ne-am despărţit, la cum a apărut pe lume băiatul nostru pe care tu îl adorai şi de care eu sunt atât de mândru şi mai ales la cum am rămas prieteni, până la sfârşitul sfârşitului.

ADVERTISEMENT
Tatiana Iekel a murit la 84 de ani
Tatiana Iekel

Eu, Florin, cu durere şi lacrimi în ochi şi în suflet, îţi sărut mâna şi îţi mulţumesc că mi-ai fost alături şi m-ai însoţit cu gândul tău bun, chiar şi atunci când am fost departe unul de celatalt. Dar tu ştii bine, că deşi viaţă ne-a despărţit, noi am rămas mereu aproape”.