ADVERTISEMENT
News

Managerul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”, avertisment înainte de debutul școlilor!

Autor: Alexandru Năstase | 07.09.2020 | 11:15
Managerul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta”, avertisment înainte de debutul școlilor!
Beatrice Mahler a tras un semnal de alarmă. Sursa foto - facebook

Managerul Institutului de Pneumologie „Marius Nasta” a lansat un avertisment înainte de debutul școlilor! Beatrice Mahler spune că lucrurile se pot complica destul de repede.

ADVERTISEMENT

Astfel, deși coeficientul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, care poate afecta începerea școlii, e greu de atins, având în vedere populația mare a Capitalei, Mahler spune că spitalele din țară sunt în continuare suprasolicitate.

„Numărul cazurilor din București este îngrijorător. Săptămâna aceasta poate să fie o provocare pentru sistemul de sănătate din București”, a declarat aceasta.

ADVERTISEMENT

Avertisment înainte de debutul școlilor!

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” merge pe ideea că această creștere a numărului de cazuri în București este cauzată de concediile pe care le-au avut oamenii în ultima perioadă.

Perioadă în care, spune Mahler, nimeni nu a mai dat o mare atenție măsurilor de prevenire. „Creșterea numărului de cazuri este efectul concediilor și vacanțelor în București dar și în alte județe mari, unde se raportează multe cazuri de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Mulți se prezintă pentru evaluare și solicită extrem de mult personalul medical“, a precizat Beatrice Mahler.

Mai mult de atât, Beatrice Mahler spune că spitalul pe care îl conduce se află într-o „fază de platou”, însă are un număr mare de pacienți care se internează și de pacienți la secția de terapie intensivă

ADVERTISEMENT

„În momentul de față, suntem într-o fază de platou, însă este îngrijorător faptul că sunt din ce în ce mai multe cazuri de pacienți care ajung la secția de terapie intensivă“, a menționat managerul Institutului „Marius Nasta“ din Capitală, Beatrice Mahler

„Marea majoritate a pacienților care se prezintă au același tip de comorbidități – pacienții cu boli cardiovasculare, cu obezitate și diabet sunt supuși unui risc major. În Institutul Marius Nasta, o mare parte din pacienții COVID pozitivi au și patologie pulmonară cronică”, a mai spus Beatrice Mahler.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!