Life

Mâncarea preferată a lui Arsenie Boca. Rețeta de ciorbă de la Mănăstirea Prislop

Preparatul culinar adorat de teologul român Arsenie Boca. Cum se pregătește ciorba savurată de preoți la Mănăstirea Prislop.
09.10.2023 | 18:30
Mancarea preferata a lui Arsenie Boca Reteta de ciorba de la Manastirea Prislop
Preparatul culinar adorat de teologul român Arsenie Boca. Cum se pregătește ciorba savurată de preoți la Mănăstirea Prislop. Sursa foto: romaniatv.net / wikipedia.org. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Mâncarea preferată a lui Arsenie Boca. Rețeta de ciorbă de la Mănăstirea Prislop. Preparatul de post este delicios și are la bază doar câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor gospodinelor din țara noastră.

Preparatul culinar adorat de teologul român Arsenie Boca. Cum se pregătește ciorba savurată de preoți la Mănăstirea Prislop

Supa de cartofi cu pâine prăjită și usturoi este preparatul culinar adorat de teologul român Arsenie Boca. Preoții au dezvăluit abia acum cum se pregătește ciorba pe care o savurează la Mănăstirea Prislop, județul Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Aceasta se face extrem de simplu și este delicioasă. Nu conține deloc carne, fostul stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus fiind cunoscut pentru faptul că savura frecvent legume și ținea des post.

Unul dintre preparatele pe care le consuma în mod constant face parte din regimul alimentar pe care l-a ținut întreaga viață. Teologul român ducea o viață severă, dormea pe jos și stătea ore bune în genunchi pentru a se ruga.

ADVERTISEMENT

Concret, supa de post era adesea savurată de Arsenie Boca. Pentru acest fel de mâncare tradițional este nevoie de 8 felii de pâine, 5 lingurițe de ulei de măsline, 3 cartofi albi de dimensiuni mari, 3 căței de usturoi, 2 cepe, 2 ramuri de rozmarin, 1 litru de supă de legume și sare.

Cum se face supa de cartofi cu usturoi

Supa de cartofi cu usturoi, preferată de Arsenie Boca, se face simplu și rapid. Primul pas este spălarea legumelor, care se curăță apoi de coajă și se taie în cuburi potrivite. E foarte important să se pună la fiert cartofii preț de 10 minute.

ADVERTISEMENT

De asemenea, gospodinele trebuie să știe că ceapa se taie cât mai mărunt. Se călește într-o oală în care s-a pus ulei la încins. În momentul în care s-a înmuiat îndeajuns se pune usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin.

Cartofii se scurg foarte bine de apa în care au fiert şi se adaugă în cratiță, peste ceapă şi usturoi. Se toarnă supa de legume caldă și se lasă pe aragaz la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. Între timp se încinge cuptorul.

ADVERTISEMENT

Pâinea se taie și se unge cu ulei de măsline. Ulterior, se freacă cu usturoi şi rozmarin şi se pune la cuptor pentru 10 minute. În clipa în care toate ingredientele sunt fierte se pune supa într-un blender și se pasează până se formează o pastă omogenă. Se servește caldă cu pâine prăjită.

ADVERTISEMENT