Sport

Manchester City, asalt la Erling Haaland. Campioana Angliei îi pregătește norvegianului o prelungire de contract

Manchester City ia măsuri de precauție în privința lui Erling Haaland. Pentru a nu-l pierde, campioana Angliei pregătește deja o nouă ofertă de prelungire.
19.04.2023 | 17:52
Manchester City asalt la Erling Haaland Campioana Angliei ii pregateste norvegianului o prelungire de contract
Manchester City pregătește o nouă ofertă de prelungire a contractului pentru Erling Haaland. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Erling Haaland are parte de un sezon excelent în tricoul lui Manchester City, iar conducerea clubului de pe Etihad Stadium nu stă pe gânduri. „Cetățenii” se gândesc deja la o nouă ofertă de prelungire a contractului. În prezent, vârful norvegian câștigă 865.000 de lire pe săptămână cu tot cu bonusuri.

Manchester City nu vrea să-l piardă pe Erling Haaland! Noua ofertă pe care o pregătește campioana Angliei

Erling Haaland doborată record după record la mai puțin de un an după transferul său la Manchester City. Atacantul norvegian a ajuns în vară în Premier League de la Borussia Dortmund pentru 51 de milioane de lire sterline. În tricoul campioanei Angliei, Erling Haaland a marcat până acum 47 de goluri în 40 de meciuri în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a nu-l pierde pe Erling Haaland, conducerea de pe Etihad Stadium se gândește deja la o nouă ofertă de prelungire. La sosirea la Manchester City, Erling Haaland avea o clauză de reziliere de 175 de milioane de lire sterline în contract, care putea fi activată în 2024 doar de către cluburi din afara Premier League.

Potrivit The Athletic, clauza din contractul norvegianului a dispărut, iar clubul este gata să-i ofere o nouă înțelegere. Clauza se afla în strânsă legătură cu viitorul lui Pep Guardiola pe banca lui Manchester City, notează sursa citată, însă antrenorul iberic și-a prelungit înțelegerea la finalul anului trecut până în 2025.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, „fermecat” de Real Madrid

Totodată, Erling Haaland o admiră pe Real Madrid în tricoul căreia și-ar dori să evolueze, după cum a declarat Rafaela Pimenta, impresara jucătorului. Presa din Spania a anunțat că „galacticii” au început demersurile pentru transferul atacantului norvegian.

Manchester City consideră că o îmbunătățire a contractului l-ar determina pe Erling Haaland să accepte o nouă înțelegere. În prezent, norvegianul mai are contract cu Manchester City până în 2027. Cu toate că Manchester City a eliminat clauza de eliberare a atacantului de anul viitor, ar putea intra în vigoare alte clauze în ultimele etape ale contractului său.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland câștigă aproximativ 45 de milioane de lire sterline pe sezon la Manchester City datorită unor bonusuri, aproape garantate. Atacantul a ratat debutul Norvegiei în preliminariile Euro 2024, din cauza unei accidentări.

Erling Haaland, golgheter în Premier League și Liga Campionilor

Erling Haaland este golgheterul absolut al lui Manchester City. Atacantul de 22 de ani este cel mai bun marcator din Liga Campionilor cu 11 reușite. Aproape jumătate dintre goluri au fost marcate de fotbalist în meciul cu RB Leipzig din optimi, când a marcat de cinci ori.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul atacant de la Borussia Dortmund este golgheterul Premier League cu 32 de reușite, cu nouă mai multe față de Harry Kane pe locul 2. Dacă va mai înscrie de trei ori în cele opt meciuri rămase din Premier League, Erling Haaland va deveni cel mai bun marcator din istorie într-un singur sezon de Premier League.

Manchester City joacă miercuri, 19 aprilie, de la ora 22:00 împotriva lui Bayern Munchen returul din sferturile Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Pep Guardiola este cu un pas în careul de ași al competiției după victoria din tur, scor 3-0.

ADVERTISEMENT