Sport

Manchester United, așteptată în Cupa Angliei cu un vestiar ca-n Liga a 4-a. ”Diavolii” vor fi șocați

Manchester United are un meci cel puțin interesant duminică, 28 ianuarie, pe terenul micuței Newport County, formație din League Two (Liga a 4-a britanică).
25.01.2024 | 13:30
Manchester United asteptata in Cupa Angliei cu un vestiar can Liga a 4a Diavolii vor fi socati
Manchester United, așteptată în Cupa Angliei cu un vestiar ca-n Liga a 4-a. ”Diavolii” vor fi șocați
ADVERTISEMENT

Desigur, partida e programată în Cupa Angliei, astfel că cei de la Newport au făcut sărbătoare atunci când au aflat că vor primi vizita celor de la Manchester United. Vorbim despre o formație din Țara Galilor, care deține un stadion de aproximativ 8.700 de locuri, care aduce mai degrabă aminte de ligile inferioare din România.

Manchester United, așteptată în Cupa Angliei cu un vestiar de Liga a 4-a

Așadar, lucru remarcat de către Daily Mail, condițiile de pe stadion Rodney Parade vor fi o experiență cel puțin interesantă pentru ”diavolii” din Manchester, iar în evidență iese vestiarul oaspeților. Un vestiar ”minuscul cu gresie bej și tencuială decojită”, după cum menționează sursa citată. O femeie care vinde fulare speciale pentru această partidă, povestește cum ”a stat toată noaptea să le croșeteze”.

ADVERTISEMENT

O formație mică așadar, parcă desprinsă dintr-un fotbal romantic, care e pregătită acum să întâmpine gigantul din Premier League. Cert e că partida e sold-out, iar mulți fani au venit la casa de bilete încă de la 4 dimineața, pentru a se asigura că va asista la meci. Pentru o formație minusculă din Liga a 4-a, Cupa Angliei sau Cupa Ligii este motiv de sărbătoare, pentru că atunci vin în oraș, uneori, formații din Premier League.

Newport s-a duelat în trecut cu Tottenham sau Manchester City

S-a întâmplat în trecut de mai multe ori, de exemplu cu Tottenham în 2018 sau Manchester City în 2019. În sezonul actual cei de la Newport au reușit să ajungă la penalty-uri contra celor de la Brentford, în Cupa Ligii. Mai mult, gazdele au moralul ridicat după 1-0 cu rivala Wrexham, formația de Hollywood a vedetei Ryan Reynolds.

ADVERTISEMENT

Seb Palmer-Houlden a marcat în această victorie, fiind vorba despre un fotbalist împrumutat de la Bristol City. Palmer-Houldern și-a adus aminte că era doar un copil atunci când Britsol învingea pe Manchester United, scor 2-1, în Cupa Ligii, în 2017. ”A fost un sentiment uimitor”, își aduce aminte Palmer-Houlden.

”Meciurile de cupă sunt cu adevărat speciale. Mă uitam la Paul Pogba și Zlatan Ibrahimovic și bătrânul Korey Smith a marcat golul victoriei. A arătat ce se poate întâmpla în Cupă. Nu mai pot aștepta. Este un vis din copilărie să joci într-o cu o astfel de echipă. Să vină Manchester United! Trebuie să te bucuri de aceste momente, nu apar foarte des. Pentru toată lumea, în special pentru fanii United din vestiar, va însemna foarte mult pentru ei”, a adăugat jucătorul.

ADVERTISEMENT

Cupa Angliei, visul echipelor din ligile inferioare

Cu siguranță că există fani Manchester United în vestiarul celor de la Newport, în frunte cu managerul Graham Coughlan, conform sursei citate. Dintre fotbaliștii lui Newport sunt amintiți Scot Bennett și Nathan Woods. Woods s-a întors după opt ani în ligile galeze de fotbal și anul trecut lucra într-o cafenea din apropierea terenului de antrenament.

”Nathan este un fan imens al United”, a adăugat Palmer-Houlden. ”Este clubul copilăriei lui împotriva clubului lui de suflet. Va fi o ocazie foarte mare pentru el și este cel mai de treabă bărbat pe care l-am întâlnit vreodată, așa că sper să se bucure de acest moment”, a completat fobalistul. Atacantul celor de la Newport, Will Evans, lucrează la ferma tatălui său, dar așteaptă cu nerăbdare să se dueleze cu Bruno Fernandes sau Marcus Rashford.

ADVERTISEMENT

Rețeta financiară pentru Newport va fi cu siguranță câștigătoare: aproximativ 400.000 de lire sterline din vânzarea de bilete, produse promoționale și alte venituri adiacente. Cert e că pentru cei de la Manchester United această partidă va fi un real șoc, în condițiile în care stadionul celor de la Newport arată precum arenele din Liga a 3-a din România.

Vestiarul celor de la Newport îi va șoca pe cei de la Manchester United

Așadar, cu siguranță vedetele celor de la Manchester vor fi șocate să vadă cum arată vestiarul lor, un vestiar minuscul, cu ”pereți gri decolorați, gresie bej, tencuială decojită, o masă pliabilă, un scaun de medic, câteva pubele și două pisoare”. Și mai bizar, banca de rezerve a oaspeților are doar 13 locuri, astfel că cei de la Manchester nu vor avea unde să se ascundă de fanii gazdelor în timpul partidei.

Vestiar ca în Liga a 4-a
Vestiar ca în Liga a 4-a

Cu toate acestea, oficialii celor de la Newsport cred că toată lumea trebuie să fie realistă și să nu se aștepte de la lucruri mărețe în acest weekend. ”United joacă în fața a 75.000 de fani în fiecare săptămână, așa că nu cred că 9.000 de suporteri locali îi vor supăra prea tare sau îi vor scoate din ritm. E totuși, probabil, cel mai mare club din lume. O ocazie specială, avem și noi o formă bună”, a transmis Graham Coughlan, managerul echipei.

Între timp, antrenorul celor de la Manchester United, Erik ten Hag, a recunoscut că nu știe mare lucru despre Newport, astfel că elementul surpriză ar putea fi la el acasă duminică. ”Uite, eu știu multe despre Manchester United. Nu am un birou, însă îl aștept pe ten Hag după meci să bem ceva”, a completat antrenorul galezilor.

ADVERTISEMENT