Sport

Manchester United stă pe un butoi cu pulbere. Investitorii din Qatar par deciși să se reorienteze, iar fanii sunt furioși

Deși au anunțat că vor să renunțe la echipă, frații Glazer amână vânzarea lui Manchester United, iar investitorii caută alte variante, spre nemulțumirea suporterilor.
13.04.2023 | 08:46
Manchester United sta pe un butoi cu pulbere Investitorii din Qatar par decisi sa se reorienteze iar fanii sunt furiosi
Investitorii din Qatar s-au săturat să aștepte licitația pentru Manchester United și caută alte variante, iar fanii de pe Old Trafford au luat foc. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Extrem de contestați de fani, frații Glazer, care dețin Manchester United, au decis să vândă echipa. Au primit și oferte serioase, însă lucrurile sunt încă departe de finalizare. Și cum întârzierea înseamnă că echipa nu poate beneficia de fondurile necesare pentru a se întări, suporterii sunt din ce în ce mai furioși.

Investitorii din Qatar s-au săturat să aștepte licitația pentru Manchester United și caută alte variante, iar fanii de pe Old Trafford au luat foc

După ce familia Glazer a anunțat că este dispusă să renunțe la Manchester United, au apărut mai multe variante de posibili noi proprietari ai echipei.

ADVERTISEMENT

Și nu vorbim despre Elon Musk, care, probabil, a vrut doar să stârnească vâlvă. Ori despre finlandezul Thomas Zilliacus, care promitea un parteneriat cu fanii, dar nu a venit cu o propunere serioasă.

Ci despre Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om de afaceri britanic și șeicul Jassim bin Hamad Al Thani, președintele Qatar Islamic Bank. Ambii au anunțat că pun pe masă circa 5 miliarde de lire sterline. Iar Al Thani a plusat, menționând că va investi masiv în transferuri.

ADVERTISEMENT

Doar că negocierile finale au tot fost amânate. S-a ajuns acum la a treia rundă de licitații. Dar nici în cazul acesteia nu există un termen clar. Sunt surse care vorbesc despre această săptămână. Dar și altele care dau drept dată startul lui mai.

Întârzierea nu a fost pe placul celor din Qatar. Care, potrivit Mirror, poartă acum discuții cu Nasser Al-Khelaifi pentru a se alătura demersului celor de la Qatar Sports Investments, care deține și PSG, de a investi la Malaga.

ADVERTISEMENT

În principiu acest lucru ar reprezenta o veste bună pentru Ratcliffe. Căci acesta și-ar dori ca tranzacția să aibă loc doar în momentul în care există certitudinea că United va evolua în Liga Campionilor.

Doar că, pe de altă parte, procesul de vânzare ar putea să treneze. Iar Erik ten Hag să fie lipsit de posibilitatea de a-și îmbunătăți lotul, așa cum își dorește. Lucru care i-a scos din sărite pe fani.

ADVERTISEMENT

Iar Daily Mail scrie că aceștia sunt deja deciși să își exprime nemulțumirea cu mai multă forță decât până acum. Înlocuind scandările și banner-ele contra familiei Glazer cu proteste serioase, în stradă.

ADVERTISEMENT