News

Manifestație sângeroasă împotriva loviturii de stat din Sudan. Cel puțin 5 persoane au murit

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața la o manifestație în Sudan. De la lovitura de stat de pe 25 octombrie, 20 de protestatari au fost omorâți.
13.11.2021 | 20:25
Manifestatie sangeroasa impotriva loviturii de stat din Sudan Cel putin 5 persoane au murit
ADVERTISEMENT

Continuă să crească numărul persoanelor care și-au pierdut viața după lovitura de stat din Sudan. Cel puţin cinci manifestanţi au fost ucişi sâmbătă, 13 noiembrie.

Zeci de mii de opozanţi ai loviturii de stat se află pe străzi, relatează AFP şi Reuters. Forţele de securitate trag cu muniţie reală şi fac uz de grenade lacrimogene împotriva.

ADVERTISEMENT

Cinci persoane au fost ucise în Sudan

O nouă zi violentă în Sudan. Soldaţi şi paramilitari din Forţele de susţinere rapidă au fost desfăşuraţi în masă la Khartoum. Aceștia au instalat baraje mobile pentru a împiedica adunările şi a bloca podurile care leagă centrul de periferie.

“Militarii nu trebuie să se amestece în politică, ar face mai bine să protejeze constituţia”, a declarat unul dintre manifestanţii de la Khartoum.

ADVERTISEMENT

Proteste au avut loc şi în alte oraşe ale ţării, a treia cea mai mare din Africa, precum şi în mai multe capitale occidentale unde diaspora sudaneză s-a mobilizat după lovitura de stat de pe 25 octombrie.

De la lovitura de stat de pe 25 octombrie, 20 de manifestanţi au fost ucişi şi peste 300 răniţi, potrivit medicilor pro-democraţie. Totodtă, sute de opozanţi şi de militanţi au fost arestaţi, anunță agențiile de presă internaționale.

ADVERTISEMENT

Zi sângerosă în Sudan. Cel puțin 5 persoane au fost ucise în timpul protestelor

Sâmbătă, 13 noiembrie, au avut loc noi confrutări violente. Din păcate, mai multe persoane au fost ucise.

În pofida obstacolelor, mai multe grupuri au plecat din cartiere scandând diferite sloganuri.

Protestatarii au strigat “Nu puterii militare” şi “Jos consiliul” de suveranitate condus de generalul Abdel Fattah al-Burhan, autorul loviturii de stat.

ADVERTISEMENT

În pofida apelurilor la calm venite din străinătate, un sindicat al medicilor pro-democraţie a anunţat sâmbătă că cinci manifestanţi au fost ucişi la Khartoum. În timpul protestelor,  alte persoane au fost rănite. Situația devine tot mai alarmantă, iar numărul victimelor ar putea crește.

ADVERTISEMENT