News

MApN aduce în țară 100.000 de combinezoane de protecție. Echipamentele au fost achiziționate din Coreea de Sud

13.04.2020 | 19:56
MApN aduce in tara 100000 de combinezoane de protectie Echipamentele au fost achizitionate din Coreea de Sud
ADVERTISEMENT

MApN a anunțat că în zilele următoare va aduce în țară 100.000 de combinezoane de protecție pe care statul român le-a achiziționat din Coreea de Sud.

MApN aduce în țară 100.000 de combinezoane de protecție

Conform comunicatului MApN, cele 100.000 de combinezoane de protecție vor fi aduse în perioada 13-17 aprilie cu aeronave de transport aparținând Forțelor Aeriene Române, ce vor executa zboruri zilnice pe ruta București-Frankfurt și retur.

ADVERTISEMENT

”Echipamentele au fost achiziționate din Coreea de Sud de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.

Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din țară și echipajelor operative care acționează în teren.

ADVERTISEMENT

Echipamente medicale au mai fost aduse din Coreea de Sud și Turciacombicombi

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale anunță că dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

La nevoie, MApN poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

ADVERTISEMENT

Acestea nu sunt primele transporturi de echipamente medicale care ajung în România de la declanșarea pandemiei de coronavirus. S-au realizat deja trei transporturi importante direct din Coreea de Sud.

Forțelor Aeriene Române au transportat din Turcia aproximativ șapte tone de echipamente de protecție medicală, constând în 100.000 de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, chiar dacă OMS recomandă ca măștile de protecție să fie purtate doar de persoanele care prezintă simptome specifice bolii, tot mai mulți experți, cu precădere din Asia, consideră că acestea trebuie să fie folosite de toată lumea. Concret, fiecare dintre noi poate răspândi virusul, fără ca măcar să știe că este infectat.

ADVERTISEMENT