News

MApN, reacție după atacul cu drone la granița României: „Măsurile de vigilență au fost întărite”

Porturile Ismail şi Reni au fost din nou atacate. MApN anunță că spațiul terestru, maritim şi aerian se află sub monitorizare permanentă.
16.08.2023 | 16:17
MApN reactie dupa atacul cu drone la granita Romaniei Masurile de vigilenta au fost intarite
MApN, reacție după atacul cu drone la granița României. sursa foto: Captură Radio Free Europe
ADVERTISEMENT

MApN, reacție după atacul cu drone la granița României, desfășurat miercuri dimineață, 16 august. Reprezentanții ministerului au transmis, printr-un comunicat de presă, că au fost întărite măsurile de vigilență.

MApN, reacție după atacul cu drone la granița României

Anunțul vine după ce în această dimineață, Rusia a atacat iarăși porturile Ismail şi Reni, aflate pe Dunăre, la granița României. În urma exploziilor, au fost afectate silozuri de cereale și depozite.

ADVERTISEMENT

Primul atac a fost dat în jurul orei 4 dimineața, iar mai târziu a urmat încă o serie de bombardamente. Nu este prima lovitură de acest gen a forțelor ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

În acest context, Ministerul Apărării Naţionale spune că spațiul terestru, maritim şi aerian se află sub monitorizare permanentă. Totodată, MAnP a precizat că nu au fost găsite amenințări militare asupra României.

ADVERTISEMENT

„Structurile Ministerului Apărării Naţionale care asigură monitorizarea spaţiului aerian nu au identificat ameninţări de natură militară la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României.

Ministerul Apărării Naţionale a întărit măsurile de vigilenţă stabilite conform planurilor naţionale şi aliate. Monitorizează în permanenţă spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, în cooperare cu structurile NATO, acţionând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat”, a transmis MApN într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Atacurile asupra sudului Ucrainei s-au intensificat

Amintim că în ultimele săptămâni, atacurile aeriene ale Rusiei asupra sudului Ucrainei s-au intensificat. Este al treilea incident de acest gen care are loc la granița României. Și celelalte atacuri au vizat tot silozurile de cereale.

Ultimele bombardamente au avut loc pe 2 august, atunci când au existat suspiciuni cu privire la căderea accidentală în România a unor părți dintr-o dronă implicată în atacurile lansate de ruși mpotriva infrastructurii portului Ismail.

ADVERTISEMENT

Însă, MApN nu a confirmat această informație. „O echipă de specialiști din cadrul Forțelor Aeriene Române s-a deplasat în cursul acestei zile la fața locului pentru a investiga situațiile semnalate. Până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate”, a anunțat MAnP, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT