News

Marcel Ciolacu a mers la Ambasada Turciei şi a semnat în Cartea de condoleanţe. Mesajul de solidaritate transmis de preşedintele PSD

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorul Turciei în România pe care l-a asigurat de solidaritate totală şi şi-a exprimat compasiunea pentru persoanele afectate de cutremure
08.02.2023 | 13:34
Marcel Ciolacu a mers la Ambasada Turciei si a semnat in Cartea de condoleante Mesajul de solidaritate transmis de presedintele PSD
Marcel Ciolacu, la Ambasada Turciei Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a mers miercuri dimineaţă la Ambasada Turciei la Bucureşti, pentru a-şi exprima condoleanţele faţă de poporul turc, în urma dezastrului care s-a abătut asupra ţării la începutul acestei săptămâni.

Marcel Ciolacu, solidar cu suferinţa poporului turc

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu şeful misiunii diplomatice a Turciei în România şi a semnat în Cartea de condoleanţe deschisă la ambasadă. Într-o postare pe Facebook, preşedintele PSD, care este şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, l-a asigurat pe ambasadorul Turciei de tot sprijinul şi solidaritatea românilor.

ADVERTISEMENT

“Am semnat astăzi în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Republicii Turcia la București în memoria victimelor cumplitei tragedii care s-a abătut asupra acestei țări. L-am asigurat pe Excelența Sa, domnul Ambasador Özgür Kıvanç Altan de solidaritatea noastră deplină și am transmis condoleanțe pentru familiile îndoliate și adânca noastră compasiune pentru toate persoanele afectate de acest dezastru natural.

Îi mulțumesc și reprezentantului comunității turce din Parlamentul României, domnul deputat Iusein Ibram, pentru că a fost alături de mine în spiritul strânselor legături de prietenie care unesc popoarele noastre”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, preşedintele Partidului Social Democrat însoţindu-şi postarea cu câteva fotografii de la eveniment.

ADVERTISEMENT

Între timp, o aeronavă C-17 Globemaster III din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană Papa din Ungaria şi trei aeronave ale Forţelor Aeriene Române au plecat miercuri spre Turcia, în sprijinul populaţiei grav afectate de cutremure.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, aeronavele transportă o echipă de salvare RO-USAR, personal medical, materiale şi echipamente de căutare-salvare, precum şi bunuri materiale de strictă necesitate. Aeronavă C-130 Hercules a plecat deja spre Turcia în jurul orei 9.30, iar aeronava C-17 Globemaster III a decolat de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni în jurul orei 13.00.

ADVERTISEMENT

Executarea zborului cu aeronava C-17 Globemaster III a fost solicitată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Comandamentul Forţelor Întrunite, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic a NATO.

De asemenea, România trimite în Turcia încă o echipă de salvatori, precum şi încă doi medici şi doi asistenţi şi personal specializat cu echipe canine, conform unei decizii adoptate miercuri dimineaţă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

ADVERTISEMENT

Aceeaşi decizie stabileşte că MApN este abilitat să desfăşoare misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor şi echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii.

ADVERTISEMENT